szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A PDSZ megtalálta a pályázatot, ami az 500 ezer forintos pénzek kiosztásáról rendelkezik.

Kásler Miklós a héten jelentette be, a kormány úgy döntött, hogy 400 hátrányos helyzetű településen 10 500 pedagógus és a pedagógiai munkát segítő szakember kap egyszeri, bruttó 500 ezer forintos támogatást. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete megtalálta azt a pályázatot, ami erről a támogatási összegről rendelkezik.

Kásler miniszter szavaival szemben semmiféle „támogatásról” nincs szó: az EFOP-pályázat egy feladat megvalósításához kötendő összeg.

- írja a PDSZ. A szakszervezet szerint a projekt alapvetően figyelemre méltó lehetne, de leginkább bizarrnak tűnik. A teendők között olyan feladatok szerepelnek, mint az, hogy:

a tanév keretében a pedagógusnak, valamint a nevelő és oktató munkát segítő alkalmazottaknak ezért kiemelt figyelmet kell fordítania a digitális oktatásba való bekapcsolódáshoz szükséges kompetenciák megerősítésére; a közösség újraépítésére; felelősség és énkép megerősítésére; egyéni motivációk kialakítására, a „tanulás öröm” megerősítésére.

Hozzáteszik, mindezt úgy kell teljesíteniük, hogy módszertani ajánlásokról egy szó sem esik a pályázatban. Véleményük szerint a program aránytalanul komoly követelményeket támaszt a résztvevő pedagógusokkal szemben nettó 300 ezer forint körüli összegért cserébe.

Külön kitérnek a pályázat azon pontjára, ahol a támogatás visszafizetéséről esik szó. A támogatást részben vagy egészben, vissza kell fizetni, ha egyes „indikátoroknak” nem felelt meg az intézmény, pl. „előző tanév félévében kimutatott arányhoz viszonyítva” növekedett az iskolai hiányzások aránya – írják.

Fertőtlenítőszerek nélkül indul a tanév?

A PDSZ közzétett egy levelet, amiben azt írják, hogy a fertőtlenítőszereket augusztus 29. és szeptember 4. között szállítják ki az iskolákba.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!