szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A PDSZ közzétett egy levelet, amiben azt írják, hogy a fertőtlenítőszereket augusztus 29. és szeptember 4. között szállítják ki az iskolákba.

Úgy indul az iskolaév, hogy az intézmények nem hogy fertőtlenítve várják a diákokat, de a jóváhagyott fertőtlenítőszerek még csak el sem jutnak a rendeltetési helyükre a kezdésre – írja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.

A PDSZ ezt egy helyettes államtitkár levele alapján írja, amit közzé is tettek oldalukon.

A fertőtlenítőszereket a fenntartók fogják megyénként átvenni 2020. augusztus 29. és 2020. szeptember 4. között, és ők fognak gondoskodni az intézményeik közötti kiosztásról.

-olvasható az államtitkár levelében.

Ebből arra következtetnek, hogy az iskolában még nem történt meg a fertőtlenítés és, hogy a szükséges szereket sok intézményfenntartó szeptember 4-én kapja csak meg.

Nyugodtan élhetünk a gyanúperrel, hogy az első fertőtlenítésre sok helyen legkorábban (!) csak a tanítás második hetétől kerülhet sor.

Hibrid oktatás, kötelező maszkviselés vagy csúsztatott kezdés - mi a legjobb megoldás?

A jelenleginél nagyobb szigort is elfogadnának a szülők, ha az idei iskolakezdésről kérdezik őket. A hvg.hu utánajárt, mi az általános vélemény a tanévkezdés előtt pár nappal.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!