szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Augusztus első hetében megkezdik az iskolaőrök képzését azért, hogy szeptembertől már munkába állhassanak.

Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár hétfőn azt nyilatkozta, az iskolaőröket a rendőrség toborozza majd, de ez még nem kezdődött el, hiszen az erről szóló törvényt pénteken szavazta meg az Országgyűlés. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója azonban az ATV Híradójának azt mondta, úgy tudja, a toborzás már elkezdődött.

A kiképzést annak érdekében, hogy szeptemberben felkészülten tudják elkezdeni a munkát, augusztusban - várhatóan már a hónap első hetén - el is kezdik - ezt az Emmi is megerősítette az ATV-nek.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetétől Fehér Tibor azt mondta a híradónak, hogy átgondolatlannak tartja a jogszabályt. A Nemzeti alaptantervhez hasonlította az iskolaőrséget: "gyorsan összerakott, sokszor átgondolatlanul, viszont már rögtön bevezetett dologról beszélünk". Fehér Tibor szerint a rendfegyelmi eszközök helyett a pedagógiai, pszichológiai megközelítésen kellene, hogy legyen a nagyobb hangsúly.

Már majdnem 500 iskola kérte az iskolaőröket szeptemberre

A tankerületi fenntartású iskolák közül 288, a szakképző intézmények közül pedig 204 kérte, hogy rendeljenek ki hozzájuk iskolaőrt szeptembertől - értesült a Magyar Nemzet.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!