Közoktatás Eduline

Képek: így néz ki a világ legfurcsább iskolája

Elolvasom

Több mint száz diák tanul a világ alighanem legfurcsább általános iskolájában: az indonéziai Green School pedagógusai bambuszcölöpökön álló, félig nyitott épületekben tartják az órákat, a tanulók a földön, párnákon ülve jegyzetelnek, a menzai ebéd pedig az iskola kertjében termelt zöldségekből és gyümölcsökből készül.

Felsőoktatás Eduline

Megállapodást írt alá az OTP és a Debreceni Egyetem

Elolvasom

Keretmegállapodást kötött a Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma és az OTP Bank a két intézmény hosszú távú együttműködéséről - jelentette be Csányi Sándor elnök-vezérigazgató és Nagy János, a centrum elnöke kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Közoktatás Eduline

Zöld iskolák Magyarországon

Elolvasom

Ma Magyarországon 4000 óvodából mindössze 204-ben és 3000 iskolából mindössze 354-ben oktatják külön tantárgyként a környezetvédelmet és környezeti nevelést. Ezek után nem meglepő, ha itthon a gyerekek kevesebb mint 10 százaléka tudja, hogy miért fontos a szelektív hulladékgyűjtés vagy hogy például miért ne égessük feleslegesen a villanyt.

Közoktatás Eduline

Elefánt az OTDK-n

Elolvasom

A rendészet társadalomtudományi kérdései, a biztonság- és védelempolitikai témája, a hadművészet és a hadtörténelem, valamint a határrendészet ügye éppúgy foglalkoztatta az OTDK ifjú tudósjelöltjeit, mint a katasztrófavédelem, a környezetbiztonság és környezetvédelem, a logisztika, a szociológia, a pszichológia, a katonai kommunikáció vagy a védelemigazgatás kérdései a Had- és Rendészettudományi Szekcióban.

Felsőoktatás Eduline

Mit kell tudni az agrárképzésről?

Elolvasom

A gazdasági-társadalmi átrendeződések nyomán átalakult felsőoktatási felvevőpiac hatására változott és a mai napig dinamikusan változik az agrár- és vidékfejlesztést felsőfokon oktató intézmények képzési kínálata. Képzésjellemzők a HVG Diploma 2009 különszámából.

Közoktatás Edupress

Hogyan teheted zöldebbé az egyetemedet - környezetvédelmi verseny indul

Elolvasom

GE Energy Ecomagination Challenge elnevezéssel ma indul a GE Energy környezetvédelmi versenye, mely a "Hogyan teheted zöldebbé az egyetemedet" téma köré összpontosul. A versenyre az európai egyetemek jelenlegi, mérnökszakos illetve már végzett hallgatói is jelentkezhetnek. A benyújtási határidő 2009. február 1. A pályamunkákat 2009. május 1-jéig fogadják el. A három döntőbe került csapat számára a GE Energy 2009 augusztusában, Budapesten rendezi meg a díjátadó ünnepséget, melynek keretében számos díjat adnak át. A győztes csapat az aranyérem mellé 25.000 euró támogatást kaphat projektje tényleges megvalósításához.

Közoktatás Kiss Attila

20% energiát spórolhatunk amerikai recept alapján

Elolvasom

Az energiaárak rakétasebességgel való emelkedése miatt a Michigani Egyetem vezetői drasztikus energiatakarékossági programot indítottak útjára, amellyel a közel 19 milliárd forintos (111 millió dolláros) éves rezsiköltséget kívánják tíz százalékkal, majd kétmilliárd forinttal csökkenteni.

1 2