szerző:
Eduline

Az egyetem terjeszkedése folytatódik az Orczy-parknál, a fakivágások miatt azonban felszólaltak a civilek is, az egyetem ezért mérsékelné a zöld környezet irtását.

©

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2012-ben elindult pályája óta folyamatos terjeszkedésben van. Az alapításakor elcsatolták a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Karát, párhuzamosan gyors ütemű felújítás indult a Ludovika téri épületnél, több tízmilliárdos beruházásokkal kollégiumot, sportközpontot és lovardát is építenek - állami és uniós forrásokból az egy hallgatóra eső összeg itt a legmagasabb az országban. A cél, hogy az összes kart a Ludovikára költöztethessék.

Az NKE számos más kedvezményt is élvez

A terjeszkedés érinti a népszerű Orczy-parkot is, ahol a lovarda épülne fel. A beruházás érdekében 145 fa kivágását tervezték - ez részben az elörgedett, részben az útban álló fákat érinti. A fakivágás hírére tiltakozásuknak hangot adva megszólaltak a helyi civilek, valamint környezetvédő aktivisták.

Az NKE hétfői közleményében a fakivágás mérsékléséről ír, összesen 30 fával kevesebbet terveznek kivágni a helyszínen, mely a közmű nyomvonalak megváltoztatásával is elérhető. Lakossági fórumot is tartanak a jövő héten, ahol mint írják "a Ludovika Campus beruházással kapcsolatos kérdések megvitatására lesz lehetőség", ami azért is érdekes, mert a beruházás a honvédelmi funkciója miatt nagyrészt titkosított.

További híreink az NKE-ről
Plagizált egy neves tábornok
A Matolcsy-tan megtelepedett a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen
Oroszországba mehetnek az NKE hallgatói és oktatói