szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A diákoknak minden olyan hulladékot haza kell vinniük, amely nem újrahasznosítható vagy komposztálható – írja a TreeHugger.

A lap beszámolt arról, hogy egy ausztrál lányiskola szokatlan lépésre szánta el magát: betiltották a szemeteseket az intézmény területén. A diákok csak az újrahasznosítható vagy komposztálható hulladékot helyezhetik el az iskolában az arra kijelölt gyűjtőkben, minden más szemetet haza kell vinniük.

Tíz dolog, amivel minden kollégista szembesül az egyetemi évek alatt

Hamarosan mindenhol elkezdődik a szorgalmi időszak, akik pedig kollégiumba költöznek, hamarosan találkoznak a kolis lét rejtelmeivel. Most összeszedtünk pár olyan dolgot, amivel a legtöbben szembesülni fognak.

Karen Money, az iskola igazgatója elmondta, ezzel arra akarják ösztönözni a diákokat, hogy az ebédjüket saját, többször használatos dobozokban tárolják, és kevesebb eldobható csomagolású dolgot vásároljanak. Az ilyen csomagolást használó tanulókat pedig megjutalmazzák.

Az iskola fenntarthatósági csapata hat hónapig konzultált a diákokkal és a szülőkkel, akiknek a többsége támogatta a szemétkosarak betiltásának ötletét. Azt is kiszámolták, hogy 2018-ban 954 köbméter szemetet termeltek, amelynek az eltávolítása 13 ezer dollárba került. Ez a szám is ösztönözte őket az új rendszer bevezetésére.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.