szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Még idén száműzik az eldobható műanyag edényeket és evőeszközöket a tel-avivi óvodákból, valamint iskolákból, és saját, újrahasználható terítéket adnak az intézményekben ebédelő gyerekeknek - jelentették be hétfőn a helyi illetékesek.

Az óvodákban rögtön az étkezéseket követően el fogják mosni az evőeszközöket és edényeket, aminek megvalósításához a város mosogatógépeket is fog biztosítani az intézmények számára. Az idősebb gyerekek pedig naponta haza fogják vinni étkészletüket, hogy otthon elmosogassák. A közlemény szerint a döntés azt a csaknem 20 ezer gyermeket érinti, aki az óvodában és az iskolában ebédel.

A tel-avivi vezetőség továbbá azt tervezi, hogy módosítja szerződéseit a beszállítókkal, hogy azok rozsdamentes acélból készült tárolókban szállítsák az ételeket az intézményekbe.

A Haaretz című izraeli napilap szerint a tel-avivi iskolákban és óvodákban csaknem 100 ezer eldobható konyhai eszköz kerül naponta a szemétbe, ami havi szinten kétmillió, évente 20 millió darab hulladékot jelent. A bejelentés előzménye, hogy a múlt héten több tucat szülő és gyermek tiltakozott a helyi városháza előtt az eldobható műanyag edények és evőeszközök oktatási intézményekben való használata ellen.

Betiltotta a szemeteseket egy ausztrál iskola - új rendszert vezettek be

A diákoknak minden olyan hulladékot haza kell vinniük, amely nem újrahasznosítható vagy komposztálható - írja a TreeHugger.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.