szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Érdekes videóval nyertek a Kaposvári Klebelsberg Középiskola média szakkörös diákjai egy újrahasznosításért kampányoló egyesület pályázatán.

A 13-19 éves diákoknak meghirdetett "kreatív" reklámfilmversenyen a diákok a horror, komédia vagy tragédia műfajban kellett felhívni a figyelmet a tejes és gyümölcsleves dobozok szelektív hulladékgyűjtésére. A szokatlan felhívásra még annál is szokatlanabb videók érkeztek.

A következő alkotás nyerte az első díjat. A "gyűjts szelektíven vagy téged gyűjtünk szelektíven" szlogennel záruló videóban a folyosón szemetelő diákot a takarítók kíméletlenül megbüntetik.

A pályázatot meghirdető Italos Karton egyesülés egyébként "Most jobbá teheted a világot!" szlogennel hirdette meg a videós pályázatot.

Különös, de hatékony megoldást találtak az iskolai erőszak ellen

Felsős diákok animátorként kezelik a fiatalabbak konfliktusait egy győri iskolában. A pedagógusok szerint az új szemléletnek és programoknak köszönhetően az iskolában jelentősen lecsökkent a bántalmazások száma.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.