szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Felsős diákok animátorként kezelik a fiatalabbak konfliktusait egy győri iskolában. A pedagógusok szerint az új szemléletnek és programoknak köszönhetően az iskolában jelentősen lecsökkent a bántalmazások száma.

Az utóbbi időben számos külföldi és magyarországi iskolai erőszakról számoltunk be, amelyek perelésekbe, vádemelésekbe torkolltak. Jól tudjuk, a pedagógusok jogilag tehetetlenek egy ilyen helyzetben, ugyanis semmit nem csinálhatnak az erőszakosan vagy rosszul viselkedő diákokkal. Úgy néz ki, a diákok egymásért annál többet tehetnek, legalább is ha idősebbekről van szó. A Győri Váci Mihály Általános Iskolában felsős tanulók animátorként vannak kinn a szünetekben az alsósokkal, hogy észrevegyék, ha valamelyik gyereket bántalmazás éri, kezeljék a konfliktusokat, játszanak és beszélgessenek a kicsikkel - írta meg az Abcúg.

null

null

Az iskola folyamatosan keresi a békés megoldásokat, van egy békés lépcsőjük is, ami minden héten üzen a gyerekeknek, aki pedig a leginkább betartja az üzenetet, az valamilyen ajándékban részesül. Jelenleg 26 animátoruk van, akik a szünetekben segítik a pedagógusok munkáját, de sokszor olyan szoros barátságok fonódnak a kicsikkel, amik az iskola falain is túlnyúlnak - írják, hozzátéve: a felsősöket az igazgatónő készíti fel az animátorságra, témákat, játékokat ajánl nekik, és megbeszélik, hogy hogyan kezeljék az alsósok között felmerülő problémákat. Később pedig egy Facebook-csoporton keresztül tartják a kapcsolatot, ahol tanácsokat kapnak az intézményvezetőtől.

Mint kiderült, az animátorok saját bevallása szerint a konfliktusok 90 százalékát el tudják rendezni, és amikor az igazgatónő megkérdezi őket, hogy mi lenne, ha beszüntetné a programot, akkor a gyerekek hangosan tiltakoznak.

Felfüggesztettek egy testnevelőtanárt, aki erőszakra buzdította diákjait

Eljárást indítottak egy balatokenesei testnevelőtanár ellen, aki a gyanú szerint erőszakra buzdította diákjait, így megverték osztálytársukat. Kollégiái nyílt levélben álltak ki a tanár mellett.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!