Felsőoktatás Eduline

Facebook-rajongók töltik meg az amerikai egyetemek informatikai képzéseit

Elolvasom

Amikor Keila Fong megérkezett a Yale-re, meg sem fordult a fejében, hogy számítástechnikával foglalkozzon. Tavaly viszont, amikor bemutatták A közösségi háló című filmet, az egyetemen mindenki erről beszélt, ő pedig elkezdett azon gondolkodni, hogy milyen lenne kitalálni és elindítani egy olyan dolgot, ami a jövő Facebookja lenne. "Nagyszerű lenne a következő Mark Zuckerbergnek lenni, mindenki szereti azt hinni, hogy valami fantasztikus ötlet van a birtokában" - nyilatkozta a The New York Times tudósítójának az elsőéves hallgató, aki azóta eldöntötte, hogy részt vesz a Yale újonnan indított számítástechnikai kurzusán.

Közoktatás Eduline

Ilyen az ország első Facebook-osztálya

Elolvasom

Az ország minden bizonnyal első weben szervezett gimnáziumi osztálya kezdi meg tanulmányait szeptemberben egy kazincbarcikai gimnáziumban. A borsodi várost is elérő iskolabezárási hullám miatt a diákok kénytelenek volt megszervezni saját jövőjüket, méghozzá a Facebookon - írja az fn.hu.

Közoktatás Eduline

Facebookon szervezték meg a gyilkosságot a középiskolások

Elolvasom

Középiskolák közötti rivalizálás áldozata lett a tavaly meggyilkolt Sofyen Belamouadden. A londoni diákot az ellenlábas intézmény diákjai támadtak meg késekkel és szamurájkardokkal egy zsúfolt metrómegállóban. A most kezdődött bírósági tárgyaláson kiderült, hogy az akció minden részletét a Facebookon dolgozták ki a tinédzserek.

Közoktatás Eduline

Iskolai Facebook-botrányok ellen a tiltás a megoldás?

Elolvasom

Egyre több amerikai és ausztráliai oktatási körzet tiltja meg a pedagógusoknak, hogy ismerősnek jelöljék tanítványaikat a közösségi oldalakon. A facebookos kommentek eddig több tucat iskolai botrányt robbantottak ki – sokak szerint ezért az a legjobb megoldás, ha a tanárok semmilyen személyes információt nem tesznek közzé magukról.

1 2 3 4 5 6 7 8