Felnőttképzés eduline/mti

Fantasztikus dolgot talált ki Zuckerberg

Elolvasom

A Marvel-filmhős, Vasember Jarvis nevű mesterséges intelligenciájához hasonló "i-komornyik" létrehozását tűzte ki idei személyes céljául Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, hogy az új asszisztens segítségére legyen a háztartásban és munkájában.

Felsőoktatás Eduline

Aki lemarad, kimarad? Furcsa kényszerbetegség terjed

Elolvasom

Lemaradnak valamiről, kimaradnak valamiből – pszichológusok szerint tizen- és huszonévesek milliói rettegnek ettől, ezért állandó kommunikációs készültségben élnek. Milyen tünetekkel jár az elmúlt években ismertté vált FOMO-szindróma? Utánajártunk.

Felsőoktatás Eduline

A Facebooknak (már megint) vége?

Elolvasom

Három havonta teljesen kihal a Facebook – legalábbis nagyjából ilyen rendszerességgel jelennek meg a többé-kevésbé komoly szakértők és kutatóintézetek jóslatai arról, hogy a legnagyobb közösségi szolgáltatásnak hamarosan befellegzik. És nagyjából ugyanilyen időközönként teszi közzé a Facebook a korábbinál még nagyobb számokat tartalmazó sikerjelentését. Unatkozó fiatalok, kritikus tömeg és dollármilliárdok - megnéztük, mi a helyzet a Zuckerberg-galaxisban.

Felsőoktatás Eduline

A cuki videók miatt akár meg is bukhattok: így tanulhattok hatékonyabban

Elolvasom

Tanulni kéne a soron következő vizsgára, mégis 10 percenként ránéztek a telefonra, hogy írt-e valaki Facebookon, mit osztottak meg a haverok és mi történik a nagyvilágban? Tény, hogy a közösségi média képes elvonni a figyelmet a tanulástól, és komolyan ronthatja a tanulmányi eredményeket. Egy neurológus azonban segít abban, hogy kevésbé legyen rossz hatással a jegyekre az okostelefon.

1 2 3 4 5 6 7 8