Felsőoktatás Eduline

Egyetemeket teszteltünk: a BKF és az ELTE tarol a közösségi oldalakon

Elolvasom

Szúrópróbaszerűen teszteltük, mennyire használják a közösségi oldalakat a magyar felsőoktatási intézmények, azaz mennyire aktívak a Facebookon, a Twitteren és a Youtube-on. Első körben nagy zűrzavar fogadott, de találtunk néhány pozitív példát is, sőt az egyik intézmény webkettes jelenléte egyenesen kifogástalannak tűnik.

Felsőoktatás Eduline

Belebukhat az összeollózott dolgozat miatt kirobbant botrányba Guttenberg?

Elolvasom

A német közvéleményt erősen megosztja a védelmi miniszter disszertációját körüllengő plágiumgyanú. Míg a szakértők többsége szerint Karl-Theodor zu Guttenberg el fogja veszíteni doktori címét, az ellenzéki pártok pedig interpellálni akarják a politikust a Bundestagban, addig a konzervatív uniópártok felsorakoznak mögötte, és a Facebookon külön csoport alakult a támogatására.

Felsőoktatás Eduline

Már 48 ezren tiltakoznak a Facebookon az új felsőoktatási törvény ellen

Elolvasom

Már több mint negyvennyolcezer támogatója van a „Tiltakozunk a felsőoktatási törvény egyoldalú módosítása ellen” nevű Facebook-csoportnak. A törvénykoncepció bemutatása után pár nappal egy másik csoportot is létrehoztak a közösségi oldalon – a „Támogatjuk a kormány által kijelölt irányt a felsőoktatásban” nevű kezdeményezéshez eddig hatvanan csatlakoztak.

1 2 3 4 5 6 7 8