Felsőoktatás Eduline

Meglepő: ez lenne a világ legdrágább egyeteme?

Elolvasom

Talán nem ér titeket meglepetésként, ha eláruljuk, hogy a világ legdrágább egyetemei az Egyesült Államokban találhatók, bár ezek nem azonosak a világ legjobb helyre rangsorolt intézményeivel. Általában kisebb, egy-egy szakterületre specializálódott intézmények tartoznak ide, de pár nagyobb kutatóegyetem is felfért a listára. Lássuk, mi kerül évente még az MIT-nál vagy a Harvardnál is sokkal többe!

Felsőoktatás Eduline

New York legfelkapottabb étterme egy kollégiumi szobában található

Elolvasom

A kollégista lét általában nem épp a finom ételekről szól – gondolhattátok eddig, ám erre igyekszik rácáfolni egy amerikai egyetemista. A Columbia University 21 éves hallgatója éttermet nyitott a kollégiumi szobájában, és akkori sikere lett, hogy az egész országban híre ment. A téli szünetig minden hely elkelt a koliétteremben.

Felnőttképzés Eduline

Még nincs 20 éves, de már milliomos

Elolvasom

Sokan még csak tizenévesek, de már szinte borítékolható, hogy a jövő dollármilliárdosai közülük kerülnek ki. Az Y generáció legígéretesebb vállalkozói nemrég Philadelphiában gyűltek össze, és beszéltek a sikereik titkáról. Sokukból már huszonévesen a világgazdaság meghatározó szereplője válhat.

Felsőoktatás Eduline

Egy gép, ami megmondja, ki tudja elvégezni az egyetemet

Elolvasom

Előfordulhat, hogy egy gép jobban ismeri az emberi viselkedést, mint egy másik ember? Az MIT kutatói most egy lépéssel közelebb kerületek ehhez az ijesztő forgatókönyvhöz. Egy masina elég pontosan meg tudta mondani, mely hallgatók véreznek el az adott kurzuson. Küszöbön az intelligens robotok kora?

Közoktatás Hatházi Szilvia

Tanuljunk meg spórolni!

Elolvasom

A kutatások szerint az amerikai diákok nagy része rosszul teljesít matekból, és ez bizony súlyos következményekkel jár. A gyerekek így később sem értik kellőképpen a számok, és ebből kifolyólag a pénz világát sem. Egy felmérés szerint az erre irányuló teszteken a diákok egy szomorú, 52%-os teljesítményt tudtak csak nyújtani.

1
10 11 12 13 14 15 16