Közoktatás Nagy Barnabás

Húszszor ütötte meg a tanár az amerikai diákot

Elolvasom

Az Egyesült Államok az az ország, ahol az elnök a Fehér Házban fogad egy iskolájában megalázott gyereket, mint legutóbb azt a srácot, akinek otthon készített óráját bombának nézték. Mindeközben pedig ugyanebben az országban évente több ezer gyereket büntetnek veréssel tanárok, és mindezt teljesen legálisan. A déli államok többségében ugyanis a mai napig nem tiltották meg a tanároknak, hogy kezet emeljenek a diákjaikra, a szövetségi törvényhozás pedig az alkotmány miatt tehetetlen.

Felsőoktatás Nagy Barnabás

Ez ma a legégetőbb téma az amerikai egyetemeken: sokan már forradalomról beszélnek

Elolvasom

Ismeritek azt a részt a South Parkban, amikor le szeretnék cserélni a város zászlaját, a megkérdezett emberek pedig képtelenek dönteni a kérdésben: „látom, hogy rasszista, ugyanakkor a múltunk része is” – mondja egyikük. Hasonló dilemmával néznek szembe több amerikai egyetemen is, miután az elmúlt hetekben főleg fekete jogvédő csoportok és diákszervezetek kezdtek tiltakozásba annak érdekében, hogy a rasszistának ítélt történelmi személyiségek nevét eltüntessék az intézmény életéből.

Közoktatás Eduline

Rossz a menza, fellázadtak az amerikai középiskola tanulói

Elolvasom

Fellázadtak a diákok egy chicagói középiskolában, és szerdától nem esznek a rothadt gyümölcsökből és odaégett ételekből, amiket a menzán kapnak. A tanárok büszkék a tanulókra, akik azt követelik, amit nálunk épp egyre többen utasítanak el: egészséges reformmenzát. Bár persze azt is hozzáteszik, hogy lehetőleg legyen finom és gusztusos.

1
10 11 12 13 14 15 16