szerző:
Eduline

Egy közismert amerikai tanár egy elég őrült táncot mutatott be a diákjaival, az erről készült videót pedig már több millióan nézték meg. De mégis miért?

 

©

Ron Clark, a Ron Clark Academy alapítója posztolta azt a videót, ahol hét diákjával táncol. A videó ötlete abból eredt, hogy mostanság főleg Amerikában sokan utánozzák egy Dlow nevű rapper táncát, amit Bet You Can't Do It Like Me Challenge-nek neveztek el. (Kb. olyan, mint az Ice Bucket Challenge, csak egyelőre nem olyan idegesítő.)

Ron Clark azonban nem csak egyszerű vírusvideónak szánta a felvételt. A radikális módszereiről ismert tanár főleg nehéz sorsú, szegény családból származó gyerekekkel foglalkozik, és azt szerette volna megmutatni, hogy nem csak az oktatási anyagok átadására van szükség, hanem szoros kötődést is ki kell alakítani ezekkel a tanulókkal, erre pedig az ilyen egészen fura tevékenységek is alkalmasak.

 

Ron Clark Academy having fun with the #doitlikemechallenge

Posted by Ron Clark on Sunday, 3 January 2016

Clark igazi híresség az Egyesült Államokban, könyvei általában az eladási listák elején találhatók, és népszerű showműsorok rendszeres vendége. 2007-ben alapította az atlantai iskoláját, ahol az átlagostól teljesen eltérő módszerekkel tanítanak, főleg hátrányos helyzetű gyerekeket.

2006-ban filmet is forgattak a különc tanárról, amit itthon 2009-ben A diadal címmel mutattak be. Clarkot Matthew Perry játszotta.