szerző:
Eduline

Fellázadtak a diákok egy chicagói középiskolában, és szerdától nem esznek a rothadt gyümölcsökből és odaégett ételekből, amiket a menzán kapnak. A tanárok büszkék a tanulókra, akik azt követelik, amit nálunk épp egyre többen utasítanak el: egészséges reformmenzát. Bár persze azt is hozzáteszik, hogy lehetőleg legyen finom és gusztusos.

©

Chicagóban is szembenéztek a diákok a problémával, amivel nemrég Magyarországon is sokan szembesültek: nem igazán jó a menza. Sőt, az amerikai nagyváros egyik iskolájában Roosevelt High Schoolban egyenesen horrorisztikus állapotok uralkodnak.

A Rooseveltben nem a reformmenzával van gond, mint itthon, hanem épp azzal, hogy zsíros, odaégett, egészségtelen ételeket szolgálnak fel. Rohadt körte, elszenesedett pizza és olajban tocsogó csirke – ezekre panaszkodnak az érintettek.

Menzavita Magyarországon

Visszamondják a menzát a szülők

Rétvári szerint skandináv minőségű a menza

Ezzel szembesültek egy iskolában ebédidőben

A politikusok tehetnek róla, de nekik sem ízlik a menzakaja

Az amerikai diákok egyből kézbe vették az ügyet, és szerdától bojkottot hirdettek a pocsék menza ellen. A szervezők a gimnázium 1400 diákját szeretnék elérni az akcióval. A tanárok támogatják a tanulókat, az egyikük egy helyi rádiónak elmondta, örül neki, hogy a diákok kiállnak magukért.

Az akció oldalán az egyik szervező azt írja, az iskolában ugyanolyan pocsék az étel, mint a helyi börtönben – ahova egyébként ugyanaz a cég szállít ételt. A beszállítót azzal is vádolják, hogy nem érdekli az ételek minősége, mivel a Rooseveltben a gyerekek 95%-a rászoruló, így ingyen vagy csökkentett áron kapja az ebédet.