Érettségi-felvételi Eduline

Megbukott a kétszintű érettségi?

Elolvasom

Idén hetedik - az őszi vizsgaidőszakokkal együtt tizenharmadik - alkalommal vizsgáznak a magyar középiskolások a kétszintű érettségi rendszerben. Tantárgyanként változó, hogy milyen hatással voltak az új típusú vizsgák és a megváltozott követelmények a diákok teljesítményére. Egy dolog azonban mostanra nyilvánvalóvá vált: az emelt szint nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Érettségi-felvételi Eduline

Ezekre a szakokra jelentkezett a legtöbb diák a keresztféléves felvételin

Elolvasom

2011-ben jóval többen felvételiztek keresztféléves képzésre, mint egy évvel korábban, összesen 7,5 ezren vettek részt az idei eljárásban. A legtöbb jelentkező mesterképzést célzott meg, a legnépszerűbbek a tanári, a vezetés és szervezés, valamint a marketing mesterszak volt. Az alapszakos képzést választók közül a legtöbben a gazdálkodási és menedzsment, az andragógia, valamint a kommunikáció és médiatudomány képzést választották.

Érettségi-felvételi Eduline

A legnépszerűbb alapszakok listája a 2011-es felvételin

Elolvasom

Több mint 13 ezren jelentkeztek 2011 legnépszerűbb alapszakjára: a gazdálkodás és menedzsment képzést a turizmus és vendéglátás, a pénzügy és számvitel, valamint a kereskedelem és marketing követi, vagyis a legtöbb hallgatót vonzó szakok listája idén sem változott jelentősen. A legfrissebb jelentkezési adatok.

Érettségi-felvételi Eduline

Itt a teljes lista: a legnépszerűbb mesterszakok a 2011-es felvételin

Elolvasom

Több mint hétezren jelentkeztek tanári mesterszakra, amelyet - az előző évekhez hasonlóan - idén is a vezetés és szervezés, a nemzetközi tanulmányok, a pénzügy, a kommunikáció és a marketing követ a legnépszerűbb mesterképzések listáján. Összesen 25 506-an döntöttek úgy, hogy főiskolai, BA- vagy BSc-diplomájuk megszerzése után továbbtanulnak.

Érettségi-felvételi Eduline

A 2011-es felvételi csúcstartói: 40 megjelölt szak, perui jelentkező, 72 éves gólya

Elolvasom

Összesen negyven szakot jelölt meg jelentkezési lapján a 2011-es felvételi eljárás egyik rekordere. Van, aki 72 évesen döntött a továbbtanulás mellett, a legfiatalabb jelentkező viszont még csak 16 éves, és olyan diák is akadt idén, aki nem töltött hosszú órákat a továbbtanulási lehetőségek megfontolásával – kilenc perc alatt töltötte ki és küldte el adatlapját.

Érettségi-felvételi Eduline

Felvételi 2011: az öt legnépszerűbb szak és egyetem

Elolvasom

Többen jelentkeztek informatikai, természettudományi, műszaki, orvosi és művészeti képzésekre, a bölcsészettudományi és társadalomtudományi területen azonban kevesebben szeretnének továbbtanulni – derül ki a legfrissebb jelentkezési adatokból. A legtöbb hallgatót vonzó szakok listája alig változott.

1
356 357 358 359 360
374