szerző:
Eduline

Hol nézhetitek meg, kötelező-e a kiválasztott alap- vagy osztatlan szakon az emelt szintű érettségi?

©

Kötelező-e emelt szintű érettségit tenni ahhoz, hogy bekerüljenek valamelyik egyetemre vagy főiskolára? A felvételinek egyelőre nem általános feltétele az emelt szintű érettségi, de több tucat alap- és osztatlan szakra valóban csak akkor lehet bekerülni, ha egy vagy két megadott tantárgyból emelt szintű érettségit tesztek.

De hol nézhetitek meg, a kiválasztott szakotokon előírás-e az emelt szintű érettségi? Ebben a dokumentumban az összes alap- és osztatlan szakot megtaláljátok képzési területenként, a képzések leírásánál látjátok, hogy milyen tantárgyból kell érettségit tenni, és kell-e emelt szinten vizsgázni.

Ahol azt a mondatot találjátok, hogy "az általános feltételek szerint", nézzétek meg az adott képzési terület bevezető részét, abban találjátok az érettségi követelményeket.

A 2018-as felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Felvételizők, figyelem! Ilyenek lesznek a központi ponthatárok 2018-ban

December 22-én elindult a 2018-as felvételi, negyvenegy alap- és osztatlan szakon pedig ismét előzetes ponthatárokat húztak meg. Gazdálkodási és menedzsment, nemzetközi tanulmányok, kommunikáció és médiatudomány, általános orvosi - többek között ilyen szakokon állapítottak meg előzetes ponthatárokat.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás