szerző:
Eduline

Nagyon sok mindenre kell figyelni a felvételi jelentkezés során, többek között arra, hogy nem elég csak megjelölni a szakokat, attól a jelentkezés még nem lesz érvényes.

©

Aki elfelejti a hitelesítést, az az egész felvételit bukhatja. Miután megcsináltátok a jelentkezést, és mindent ellenőriztetek, fontos, hogy a jelentkezéseteket hitelesítsétek. Ennek két módja van: ha van ügyfélkapu regisztrációtok, az E-felvételi felületén található hitelesítés funkció használatával a két rendszerbe történő párhuzamos bejelentkezés után a hitelesítés automatikusan megtörténik, erről elektronikus értesítést fogtok kapni.

Felvételizők figyelem! Ezek a fontos teendők a jelentkezés után

Az utolsó napokban sem szabad megfeledkezni, hogy a felvételi komoly dolog, és a jelentkezést követően sem felejthetitek el a teendőket. Mutatjuk, mit kell csinálni a jelentkezés leadása után. Mikor úgy érzitek, hogy mindennel készen vagytok és még nem hitelesítettétek a jelentkezéseteket, akkor itt az idő egy komoly ellenőrzésre.

A másik lehetőség a hitelesítő adatlap: ha nincs ügyfélkapus regisztrációtok, akkor az űrlapok kitöltése, mentése, valamint az adatok ellenőrzése után ki kell nyomtatnotok az e-felvételi rendszeréből a hitelesítő adatlapot. Ez tartalmaz minden olyan adatot, amelyet a kérelemben rögzítettetek, beleértve a feltöltött dokumentumok listáját is. A hitelesítő adatlapot aláírva – ajánlott küldeményként – kell postázni a következő címre: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190. 

Ha a hitelesítést követően, de még a jelentkezési határidő lejárta előtt bármit változtattok az E-felvételiben (adatot módosítotok, befizetési igazolást, dokumentumot tesztek fel), a felvételi kérelmet újra hitelesítenetek kell.

A 2018-as felvételiről itt nézhetitek meg legfrissebb cikkeinket.

Felvételi dokumentumok: ezeket kérhetik az egyetemek

Milyen dokumentumokat kell beszerezniük a 2018-ban felvételizőknek? Miket kérhetnek az egyetemek és főiskolák? Habár még van időtök összegyűjteni a hiányzó dokumentumokat, érdemes utánajárni, hogy az adott intézmény mit kér. (Előzetes) kreditelismerésről szóló határozat Ez akkor kellhet, ha mesterképzésre jelentkeztek. Ha azonban olyan oklevéllel rendelkeztek, amelyhez további krediteket szükséges szereznetek, ezt az előzetes kreditelismerési eljárás során meghatározzák.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás