Érettségi-felvételi Eduline

Milyenek az idei ponthatárok? Kiderült, kit vettek fel keresztféléves képzésre

Elolvasom

Pénteken hozták nyilvánosságra a 2011-es keresztféléves felvételi ponthatárait: több mint 7500 hallgató jelentkezett az egyetemek és főiskolák által meghirdetett felsőfokú szakképzésekre, alap- és mesterszakokra. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a pontszámítás rendszeréről, a legtöbb hallgatót vonzó felsőoktatási intézményekről!

Érettségi-felvételi Eduline

Hány pontot érnél el az érettségin? Teszteld a tudásodat a Corvinus előkészítőjével

Elolvasom

Bár még négy hónap van az érettségiig, érdemes már most elkezdened a felkészülést. A Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos előkészítője, a Studium Generale január 22-én nyilvános próbaérettségi napot tart. Itt nincs mit vesztened: próbáld ki, mit tudsz matematikából, történelemből és elméleti gazdaságtanból emelt- és középszinten.

Érettségi-felvételi Eduline

Felsőoktatási rangsor: ezek az ország legjobb jogi egyetemei

Elolvasom

2010-ben is bejutott a tíz legnépszerűbb képzés közé a jogász szak - több mint ezernyolcszázan szerettek volna bekerülni valamelyik hazai felsőoktatási intézmény jogi karára. Az igazgatási és jogi terület iránt érdeklődő diákok idén is kilenc egyetem és egy főiskola közül választhatnak: a Felvi rangsorában az élen az Eötvös Loránd Tudományegyetem áll.

Érettségi-felvételi Eduline

Európa legfurcsább, legkönnyebb és legnehezebb érettségi vizsgái

Elolvasom

A kanadai, ukrán és svéd diákok jóformán hírét sem hallották az érettséginek, az osztrák és a bolgár végzősöknek három, az albán középiskolásoknak pedig négy tantárgyból kell vizsgázniuk a gimnáziumi tanulmányaik végén. Úgy tűnik, a magyar diákoknak mindenki másnál nehezebb dolguk van - sőt, az érettségi még komolyabb kihívás lesz, ha az új közoktatási törvényt a jelenlegi formájában fogadja el az országgyűlés. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy 2013-2014-től öt helyett hat tantárgyból kell majd vizsgázni.

Érettségi-felvételi Eduline

Egyetemek és főiskolák rangsora: ezek az ország legjobb bölcsészkarai

Elolvasom

Pszichológia, andragógia és anglisztika: az előző évekhez hasonlóan 2010-ben is ezek voltak a legnépszerűbb szakok a bölcsészettudományi karokon. A hallgatók tizennégy egyetem és főiskola képzései közül választhatnak, a felsőoktatási intézmények közül ismét az Eötvös Loránd Tudományegyetem kapta a legjobb minősítést. Ízelítő a Diploma 2011 különszámból.

Érettségi-felvételi Eduline

Ahol minden diák megbukott az érettségin: megvan a vizsgálat eredménye

Elolvasom

Az utóbbi évek leggyengébb eredményét érték el a Kovászna megyei végzősök az idei tavaszi érettségin: két sepsiszentgyörgyi szakközépiskolában egyetlen érettségiző diák sem ment át a vizsgákon, de máshol is magas volt a bukás aránya. A tanfelügyelőség vizsgálata szerint a siralmas eredményt elsősorban a tanárok hozzáállása, a próbavizsgák száma és a tanulók családi háttere okozta – írja a Hírmondó.ro.

Érettségi-felvételi Eduline

Egyetemi és főiskolai nyílt napok januárban

Elolvasom

Több mint negyven egyetemi és főiskolai kar tart nyílt napot januárban: ha eddig még nem térképezted fel a képzéseket, itt az idő, hogy begyűjtsd a legfontosabb információkat a szakokról, a kollégiumi elhelyezésről és az ösztöndíj-lehetőségekről! Összegyűjtöttük a legfontosabb dátumokat és helyszíneket.

1
355 356 357 358 359
368