A Történelemtanárok Egylete anyagi nehézségekkel küzd, ezért veszélybe került működésük.  Tovább »

Őrizetbe vett a burundi rendőrség öt diákot, mert elcsúfították Pierre Nkurunziza államfő képét egy tankönyvükben.  Tovább »

Az egyik hetedikes tankönyv még azt feltételezi, hogy a diákok nem olvasták el a könyvet. Egyetlen előnye van, hogy olcsó.  Tovább »

Az új állami tankönyveket író Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet megkérdezte a tanároktól, hogy használnák-e a könyveiket. Siralmas eredményt kaptak.  Tovább »

Megnézheti magát, aki ebből készülne az érettségire: szakmai hibák, rossz térképek és források, zavaró fogalomhasználat.  Tovább »

Világszínvonalú oktatási szoftvercsomagot alkottak a fiatal tankönyvkiadók, be is törnének a nemzetközi piacra.  Tovább »

Olyan "elhanyagolható" személyeket töröltek a könyvekből, mint Nelson Mandela vagy T. S. Eliot.  Tovább »

A tanárok, a szülők és a civil szervezetek mellett a Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesülete is nekiment a Klik gyakorlatának, hogy módszeresen...  Tovább »

A Klik közleményben tagadja, hogy a jóváhagyás után kihúznának könyveket a leadott rendelésekről.  Tovább »

Hiába rendelhetők elvileg régebbi tankönyvek is, és hiába készült ezekhez "frissítő" anyag, a Klik állítólag mégis kiszűri a nem állami könyveket...  Tovább »

Még októberben - a nagyobb tiltakozási hullámot jóval megelőzve - kezdett munkába egy iskolai szakkör, hogy részletes kiadványt készítsenek arról...  Tovább »

Már az Árpád-korból is ismerünk tankönyveket, de mikor volt az első nagy állami szabályozás?  Tovább »

Bemutatták Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) tartalmukban és külsejükben is megújult tankönyveit kedden Budapesten.  Tovább »

Több szabályt is gumiszerűnek vél a Tanítanék Mozgalom, mely a tankönyvrendelési lehetőségekre vonatkozik, ezen túl elégedetlenek a kínálattal...  Tovább »

Bár csak hétfőn tárgyal a kormánnyal a pedagógusok sztrájkbizottsága, az egyik kulcskérdés, a szabadabb tankönyvválasztás már holnap reggelre...  Tovább »

hirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X