A tankönyvellátásért felelős miniszteri biztos szerint a tankönyvrendelés mindig is komplex szakmai és pénzügyi döntés volt a megrendelők részéről...  Tovább »

Kártérítési pert indít a Mozaik Kiadó, miután a köznevelésért felelős államtitkár levelében arra szólította fel az...  Tovább »

Már több mint nyolcszázan írták alá a szűkített tankönyvválaszték ellen indított petíciót.  Tovább »

Megszüntette az Alkotmánybíróság (Ab) hétfői döntésével a tankönyvpiac rendjéről szóló törvény ellen benyújtott alkotmányjogi panasz ügyében az...  Tovább »

Míg az európaiak istene egyedül van, addig a görög istenek egészen mások, "ők többen vannak" - így definiálja az egy- és többistenhitet a...  Tovább »

Megőrzendő értéknek nevezte a tankönyvpiacot és a szabad tankönyvválasztást közös állásfoglalásában a Történelemtanárok Egylete és a Hajnal István...  Tovább »

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) vasárnapi közleménye szerint a rendelet felülírná a nemzeti...  Tovább »

Megkezdődött a tankönyvrendelés, az intézményeknek április 30-ig van lehetőségük az igényeiket a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-hez (Kello) eljuttatni.  Tovább »

Újabb tankönyvvita van kialakulóban Peking és Tokió között, mivel a japán kormány pénteken jóváhagyta az új általános iskolai tankönyveket...  Tovább »

A héten az állam "nagy titokban" megvette az Apáczai Kiadó és Könyvterjesztő Kft.  Tovább »

Szeptemberben már két - az első és a második - általános iskolai évfolyam kapja majd ingyen a tankönyveket - mondta...  Tovább »

Több mint tízmilliárd forintot csoportosított át a kormány az állami tankönyvfejlesztés és -kiadás feltételeinek megteremtésére - javarészt állami...  Tovább »

Megalakult hétfőn a Nemzeti Tankönyvtanács testülete, amelynek alapvető feladata a tankönyvekre vonatkozó döntések előkészítése, valamint a...  Tovább »

Szeptembertől már az "új generációs" tankönyvekből tanulhatnak azoknak az iskoláknak a diákjai, amelyek részt vesznek az új kiadványok kipróbálásában.  Tovább »

Rendőrök gyűjtik össze a tankönyvkiszállítás tervezéséhez szükséges adatokat – tudta meg a hvg.hu.  Tovább »

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X