A tanárok, a szülők és a civil szervezetek mellett a Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesülete is nekiment a Klik gyakorlatának, hogy módszeresen...  Tovább »

A Klik közleményben tagadja, hogy a jóváhagyás után kihúznának könyveket a leadott rendelésekről.  Tovább »

Hiába rendelhetők elvileg régebbi tankönyvek is, és hiába készült ezekhez "frissítő" anyag, a Klik állítólag mégis kiszűri a nem állami könyveket...  Tovább »

Még októberben - a nagyobb tiltakozási hullámot jóval megelőzve - kezdett munkába egy iskolai szakkör, hogy részletes kiadványt készítsenek arról...  Tovább »

Már az Árpád-korból is ismerünk tankönyveket, de mikor volt az első nagy állami szabályozás?  Tovább »

Bemutatták Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) tartalmukban és külsejükben is megújult tankönyveit kedden Budapesten.  Tovább »

Több szabályt is gumiszerűnek vél a Tanítanék Mozgalom, mely a tankönyvrendelési lehetőségekre vonatkozik, ezen túl elégedetlenek a kínálattal...  Tovább »

Bár csak hétfőn tárgyal a kormánnyal a pedagógusok sztrájkbizottsága, az egyik kulcskérdés, a szabadabb tankönyvválasztás már holnap reggelre...  Tovább »

Az ingyenes tankönyv sincs ingyen, sok gyerek pedig radírozással kénytelen kezdeni a tanévet, miután kitöltött munkafüzetet kap.  Tovább »

Itt a megoldás! Legalábbis egy megoldás, persze lehet, hogy több is lehetséges.  Tovább »

Kissé bonyolultnak tűnő feladattal szembesíti az elsősöket egy tankönyvi példa. Ti tudjátok a választ?  Tovább »

Az ELTE Tanárképző Központjának főigazgatója szerint ésszerű, hogy az egyetemek vegyék át az új tankönyvek írását, ugyanis jó lehetőségük van azok...  Tovább »

Újabb tankönyv, pontosabban egy munkafüzet okoz felháborodást a neten. Úgy tudni, harmadikos környezetismereti munkafüzetről van szó.  Tovább »

Nem mond le Czunyiné, inkább csökkentik a bürokráciát, úgy tűnik tehát, hogy ezzel egyelőre kezelhetőnek tartják a tanárok dühét.  Tovább »

Újabb gyöngyszemre akadtak a szülők egy alsósoknak szóló tankönyvben.  Tovább »

hirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X