Hányast kaptál? Mi a lecke? Feleltél ma az iskolában? Miért rontják ezek a mindennapi aggályoskodások a családi hangulatot?  Tovább »

"Gyakorló pszichológusként mindig kissé feszült lettem, amikor azzal kerestek meg, hogy 'az én gyerekem kimagaslóan tehetséges, milyen speciális...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Érdekes - és megfontolandó - megállapításokat találtunk a szabad játék fontosságáról Jessica Joelle Alexander és Iben Dissing Sandahl Gyermeknevelés...  Tovább »

Sokan egyetértenek vele, mások megkérdőjelezik azt, amit a magyar iskolarendszerről mond, de az biztos, hogy Vekerdy Tamás pszichológus gondolatai...  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

"A mi oktatásunk egyik paradoxona: úgy akarunk teljesítményt kizsarolni, kifacsarni, hogy közben ugyanazt visszafogjuk.  Tovább »

"Az egész magyar iskolarendszert áthatja az az abnormális gondolat, hogy a jó tanulóból lesz jól boldoguló ember.  Tovább »

Ezt kutatták a Mathisa Corvinus Collegium programja alatt.  Tovább »

Vekerdy Tamás, az egyik legismertebb magyar pszichológus és író közzétette véleményét a gyerekek oktatásáról és életútjáról.  Tovább »

Sokat számít az önismeret abban, hogy mennyire képesek kezelni a stresszt az emberek - mondta Földi Rita klinikai szakpszichológus szombat reggel az...  Tovább »

Egyszerű szabály, amit érdemes betartani.  Tovább »

Nem véletlenül sírnak a ballagók, életük egy olyan szakasza zárul le, ami a legélénkebb emlékeket adja majd az élet során.  Tovább »

Két hónapon belül két diák is öngyilkos lett Debrecenben.  Tovább »

Egyre több szegedi iskola kap pszichológust, így a középiskolások után már a kisebbek is helyben kaphatnak segítséget.  Tovább »

Kínában táborokba küldhetik a szülők gyereküket, ha internetfüggőséggel diagnosztizálják.  Tovább »

A sajátos nevelési igényű gyerekek szakszolgáltatásai államosítását és összevonását tervezi a kormány.  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X