"A mi oktatásunk egyik paradoxona: úgy akarunk teljesítményt kizsarolni, kifacsarni, hogy közben ugyanazt visszafogjuk.  Tovább »

"Az egész magyar iskolarendszert áthatja az az abnormális gondolat, hogy a jó tanulóból lesz jól boldoguló ember.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ezt kutatták a Mathisa Corvinus Collegium programja alatt.  Tovább »

Vekerdy Tamás, az egyik legismertebb magyar pszichológus és író közzétette véleményét a gyerekek oktatásáról és életútjáról.  Tovább »

hirdetés

Sokat számít az önismeret abban, hogy mennyire képesek kezelni a stresszt az emberek - mondta Földi Rita klinikai szakpszichológus szombat reggel az...  Tovább »

Egyszerű szabály, amit érdemes betartani.  Tovább »

Nem véletlenül sírnak a ballagók, életük egy olyan szakasza zárul le, ami a legélénkebb emlékeket adja majd az élet során.  Tovább »

Két hónapon belül két diák is öngyilkos lett Debrecenben.  Tovább »

Egyre több szegedi iskola kap pszichológust, így a középiskolások után már a kisebbek is helyben kaphatnak segítséget.  Tovább »

Kínában táborokba küldhetik a szülők gyereküket, ha internetfüggőséggel diagnosztizálják.  Tovább »

A sajátos nevelési igényű gyerekek szakszolgáltatásai államosítását és összevonását tervezi a kormány.  Tovább »

Jelentős segítséget nyújtana a nevelésben és az oktatásban az iskolapszichológusok közreműködése, ám a hálózat...  Tovább »

Egy hónap alatt négy diák kísérelt meg öngyilkosságot a romániai Gorj megyében.  Tovább »

A legtöbben még mindig kényszerből kezdenek új szakmát tanulni, de nem ritka, hogy a harmincas éveikben járó, jó keresettel rendelkező emberek egyik...  Tovább »

Egy nappal azután, hogy elmondta problémáit az iskolapszichológusnak, kiugrott kollégiumi szobája ablakán egy 19 éves dél-koreai egyetemista.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X