A tanároknak gúzsba kötve kellene táncolniuk, rengeteg baromságot terhelnek rájuk - mondta Vekerdy Tamás pszichológus.  Tovább »

Közzétette a Tanítanék Mozgalom azt a levelet, amellyel Vekerdy Tamás pszichológus üzent a vasárnapi tüntetés résztvevőinek.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Miért lennének motiváltak a gyerekek egy olyan iskolai tanulásra, amit senki nem tart jónak? - teszi fel a kérdés Gyarmathy Éva pszichológus a hvg.  Tovább »

"A dolog úgy marhaság, ahogy van" - így reagált az iskolai honvédelmi intézkedési tervek készítésére Vekerdy Tamás pszichológus.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Szüleink még nagy tudású, szigorú, szerepükből adódóan is tekintélyes tanárokról beszélnek, de manapság már kevésbé ez a kép él a fejünkben, ha...  Tovább »

Hányast kaptál? Mi a lecke? Feleltél ma az iskolában? Miért rontják ezek a mindennapi aggályoskodások a családi hangulatot?  Tovább »

"Gyakorló pszichológusként mindig kissé feszült lettem, amikor azzal kerestek meg, hogy 'az én gyerekem kimagaslóan tehetséges, milyen speciális...  Tovább »

Érdekes - és megfontolandó - megállapításokat találtunk a szabad játék fontosságáról Jessica Joelle Alexander és Iben Dissing Sandahl Gyermeknevelés...  Tovább »

Sokan egyetértenek vele, mások megkérdőjelezik azt, amit a magyar iskolarendszerről mond, de az biztos, hogy Vekerdy Tamás pszichológus gondolatai...  Tovább »

"A mi oktatásunk egyik paradoxona: úgy akarunk teljesítményt kizsarolni, kifacsarni, hogy közben ugyanazt visszafogjuk.  Tovább »

"Az egész magyar iskolarendszert áthatja az az abnormális gondolat, hogy a jó tanulóból lesz jól boldoguló ember.  Tovább »

Ezt kutatták a Mathisa Corvinus Collegium programja alatt.  Tovább »

Vekerdy Tamás, az egyik legismertebb magyar pszichológus és író közzétette véleményét a gyerekek oktatásáról és életútjáról.  Tovább »

Sokat számít az önismeret abban, hogy mennyire képesek kezelni a stresszt az emberek - mondta Földi Rita klinikai szakpszichológus szombat reggel az...  Tovább »

Egyszerű szabály, amit érdemes betartani.  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X