Az új Nemzeti alaptanterv (NAT) Magyar Nemzet birtokába került részletes, 70 oldalas koncepciója is számol a kilencosztályos általános iskola...  Tovább »

A hazafias és honvédelmi nevelés átgondolása nem jelenti új tantárgy bevezetését, "tartalomról, életérzésről" van szó, ami már ma is megjelenik a...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

"Hallottam a háttéranyagról, de nem láttam, kismillió ilyen tanulmány készül, az újságok meg mindenfélét írnak" - mondta az államtitkár az atv.hu-nak.  Tovább »

2019 szeptemberében életbe lép az új Nemzeti alaptanterv - közölte Palkovics László oktatási államtitkár csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Mostanra kialakult az új Nemzeti alaptanterv (Nat) koncepciója, amelynek lényege, hogy az egyes képzési szakaszok végére megszerzendő tudásanyagot...  Tovább »

Többek között erről is beszélt az oktatási államtitkár egy konferencián.  Tovább »

Tankönyv helyett tabletet kaphat 2018 szeptemberétől több ezer ötödik osztályos diák, és a tanárokat is korszerű digitális eszközökkel szerelik fel...  Tovább »

A kormány támogatni fogja a plusz egy év, azaz a kilenc évfolyamos általános iskola bevezetését, de pontosan be kell mutatni, hogy az az elvárt...  Tovább »

A kormányzatnak elsősorban a saját felelősségével kell foglalkoznia, még akkor is, ha alapvetően a pedagógusokon múlik az oktatási rendszer...  Tovább »

Oktatásról szóló vitanapot kezdeményezett az MSZP, teljes letámadást intéztek Palkovics László oktatási államtitkár felé a köznevelési törvény öt...  Tovább »

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE) közleményben követeli a NAT azonnali változtatását.  Tovább »

Váratlan, radikális akciókat ígér a Tanítanék Mozgalom, amelyekre még idén sor kerül - mondta Törley Katalin, a szerveződés egyik vezetője a hétfői...  Tovább »

A jövő végzőseinek már digitális érettségit kell tenniük, az első szakgimisek kötelező emelt szintű szakmai érettségit tesznek, mégis nehezebb lehet...  Tovább »

November végére készül el az új nemzeti alaptanterv koncepciója - közölte az oktatási államtitkár kedden Budapesten.  Tovább »

Minden bizonnyal az alaptanterv része lesz, de még korai örülni.  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X