Közoktatás Eduline

Interkultúrális programok Magyarországon is

Elolvasom

Megkezdődött a kultúrák közötti párbeszéd európai évének magyarországi programja, az eseménysorozatot Bogyay Katalin, az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) szakállamtitkára nyitotta meg csütörtökön, Budapesten.

Közoktatás Edupress

MBA diplomával a munkaerőpiacon

Elolvasom

Eltérés mutatkozik a friss diplomások és az idősebb, jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező "MBA-sok" munkaerő-piaci megbecsülésében. Megkérdezett szakemberek szerint, csak akkor térül meg ez a képzettség, ha gyakorlattal párosul a diploma - derült ki a Menedzsment Fórum felméréséből.

Közoktatás Edupress

Utólagos tandíj Csehországban?

Elolvasom

Mirek Topolánek cseh kormányfő szerdán bejelentette, hogy javasolni fogja az utólagos tandíj bevezetését a felsőoktatásban, melyet akkor kellene megfizetni, ha a hallgató befejezte felsőfokú tanulmányait és jövedelme elért egy bizonyos szintet.

Közoktatás Edupress

Nyílt nap a BMF ROIK-ban

Elolvasom

A felvételizni kívánó fiatalok január 16-án a Budapesti Műszaki Főiskola Regionális Oktatási és Innovációs Központjában (BMF ROIK) nyílt napon vehetnek részt.

Közoktatás Edupress

Te mire használod? - felmérés a netről

Elolvasom

A 2007-es vizsgajelentkezési időszakban az internet használatról végzett felmérést a Budapesti Műszaki Főiskola Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának aulájában a főiskola hallgatói körében ez egyik mobiltelefon szolgáltató cég. A vizsgálatból az derült ki, hogy a hallgatók főleg levelezésre illetve böngészésre használják az internetet - írta meg a Piac és Profit.

Közoktatás Edupress

Agrártörténelem Debrecenben

Elolvasom

140 évvel ezelőtt kezdődött meg az agrár felsőoktatás Debrecenben, ahol a Magyar Rektori Konferencia (MRK) Agrár Felsőoktatási Intézmények Bizottsága (AFIB) kihelyezett ülését tartotta január 8-án.

Közoktatás Edupress

Fiatalok az épített és természeti környezetért - pályázat

Elolvasom

Az épített és természeti környezet megvédése érdekében pályázatot hirdet a Város- és Faluvédők Szövetsége (VFSZ) melyben a 8-18 év közöttiek képzőművészeti alkotásaira kíváncsiak, valamint arra, hogy mit gondolnak bizonyos műemlékekről. A pályázatra egyénileg és csoportban is várják a jelentkezést. A pályázatok benyújtási határideje: február 15. Az első helyezett egy táborban vehet részt, a további nyertesek értékesek könyv és pénzjutalomban részesülnek.

Közoktatás Edupress

Nyílt napok a Bánkin

Elolvasom

A Budapesti Műszaki Főiskola (BMF) Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara intézményi felvételi tájékoztatót rendez január 10-én, 15-én és 17-én.

Közoktatás Edupress

Szép új kollégiumot mindenkinek

Elolvasom

Az elmúlt másfél évben PPP-beruházás keretében három új kollégiumot adtak át: Sopronban, a Nyugat-Magyarországi Egyetemen (400 férőhely), a gödöllői Szent István Egyetemen (464 férőhely) és a Budapesti Műszaki Főiskolán (400 férőhely) - áll az Oktatási és Kulturális Minisztérium év végi közleményében.

Közoktatás Edupress

Az ELTE-TTK nyílt napot szervez a lágymányosi kampuszon

Elolvasom

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara (ELTE TTK) január 11-én 9 órai kezdettel nyílt napot rendez az egyetem lágymányosi kampuszán. A rendezvényen az érdeklődők megismerkedhetnek a kar képzési lehetőségeivel, hallgatói életével, illetve tájékozódhatnak a felvételi eljárással kapcsolatos tudnivalókról. Kiemelt szakmai szempont a BSc képzésekkel történő elhelyezkedés és továbbtanulási lehetőségek bemutatása, és részletes tájékoztatást adnak a tanárképzésről.

Közoktatás Edupress

Nyitott kapuk Győrben

Elolvasom

Nyitott kapuk címmel tart továbbtanulási rendezvényt a Széchenyi István Egyetem január 8-án, kedden. A jelentkezési stratégiához szükséges információk mellett a tanulmányok rendszere és követelményei, a diploma megszerzése utáni elhelyezés is kiemelt szerepet kap a szakok bemutatásakor.

Közoktatás Eduline

Megkezdődőtt a jelentkezési időszak

Elolvasom

Már összeülhettek a családi kupaktanácsok, a baráti társaságok, hogy áttanulmányozzák az idén csaknem ezer oldalon megjelent Felsőoktatási felvételi tájékoztatót, amelyben számos alapszak, 85 mesterszak és további felsőfokú szakképzések listáját böngészhetik a pályaválasztók. A döntés nem csak a kb. százezer potenciális jelentkezőt, hanem családjukat is érinti.

Közoktatás Edupress

Pályaorientációs nyílt nap a ZSKF-en

Elolvasom

A Zsigmond Király Főiskolán (ZSKF) január 8-án nyílt napot rendeznek, ahol a gazdaságtudományi, bölcsészet- és társadalomtudományi területen hirdetett szakokat ismerhetik meg az érdeklődők. A rendezvényen a látogatók betekintést nyerhetnek a főiskola oktatási rendszerébe, részletes tájékoztatást kaphatnak az összes képzésről, megismerkedhetnek a neves oktatókkal, feltérképezhetik a potenciális munkaerő-piaci lehetőségeiket.

Közoktatás Edupress

Fiatal tudósok a Nobel díj átadásán

Elolvasom

Gilyén András és Spohn Márton MAFITUD-tagok képviselték hazánkat a Stockholm Internetional Youth Science Seminar (SIYSS) eseménysorozatán 2007. december 4-11. között. Gilyén András a Magyar Innovációs Szövetség delegáltjaként jutott ki, míg Spohn Mártont az EU Fiatal Tudósok Versenyén szerzett I. helyezésével kvalifikálta magát.

Közoktatás Edupress

A felsőoktatás reformlépéseit összegezte az OKM

Elolvasom

A kormány arra törekszik, hogy versenyképes és minőségi felsőoktatás legyen Magyarországon. A 2007-ben végrehajtott újabb reformlépések is ezt a célt szolgálták- írja az Oktatási és Kulturális Minisztérium közleményében, amelyben az elmúlt év eredményeit és a következő év változásait összegezte.

1
723 724 725 726 727
760