Közoktatás Edupress

Az új épület átadásáról és a Magyar Tudomány Ünnepéről számoltak be az EKF-en

Elolvasom

Dr. Mátyás Ferenc az Eszterházy Károly Főiskola tudományos és nemzetközi rektorhelyettese a november 5-én, hétfőn tartott, havonta megrendezett sajtótájékoztatón a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódó rendezvénysorozatról tartott beszámolót, amely idén a "Tudomány és iskola" téma vezérfonalára épül. Dr. Kis-Tóth Lajos általános és fejlesztési rektorhelyettes, valamint Dr. Ludányi Ágnes a Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar dékánhelyettese a Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar Érsekkerti épületének átadásáról tett közzé előzetes információkat.

Közoktatás Edupress

A Felsőoktatási egészségnap utolsó állomása Debrecen

Elolvasom

A Szánj egy csepp figyelmet egészségedre! elnevezésű kampány az utolsó állomásához közeleg. A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában az egészségnap november 6-án 10 óra 30 perckorkor kezdődik az Elméleti Tömb halljában. Az egészségnap keretében ingyenes vércukorszint mérést és tanácsadást vehetnek igénybe az egyetem hallgatói és dolgozói.

Közoktatás Edupress

Unirégió - magyar és német nyelven

Elolvasom

Az Unirégió kutatási program - amely elsőként tárja fel az osztrák-magyar határrégió felsőoktatási és tudományos kapacitását, versenyhelyzetét és az együttműködési lehetőségeket - szakmai anyaga a napokban német és magyar nyelven, könyvben is megjelent. Az "Unirégió" tanulmánykötetet november 6-án, kedden 10 órakor a szerkesztők - dr. Rechnitzer János egyetemi tanár és Smahó Melinda PhD-hallgató, tudományos segédmunkatárs - mutatják be a Széchenyi István Egyetem rektori tárgyalójában.

Közoktatás Edupress

Hivatalosan is megnyitották a Magyar Tudomány Ünnepét

Elolvasom

A Magyar Tudományos Akadémia 1997 óta ünnepli november 3-át, a Magyar Tudomány Napját. A korábbi egynapos esemény mára egyhónapos programsorozattá bővült. Idén több mint 400 rendezvényt tartanak országszerte az esemény alkalmából, a Magyar Tudomány Ünnepe 2007-ben a Tudomány iskolája címet viseli.

Közoktatás Edupress

A mérnöktanár-képzésről tartanak konferenciát

Elolvasom

A Magyar Tudomány Ünnepe 2007 rendezvénysorozat keretében egynapos tudományos konferenciát tart a Budapesti Műszaki Főiskola A kompetencia-orientált moduláris mérnöktanárképzés elméleti és gyakorlati kérdései témakörében november 8-án.

Közoktatás Edupress

IBM workshop a BMF Neumann karán

Elolvasom

A Budapesti Műszaki Főiskola (BMF) Neumann János Informatikai Kar Informatikai Rendszerek Intézete, az IBM Data Storage Systems Information Technology Kft. és az IBM Magyarország Kft. október 24-én közös munkamegbeszéléssel zárta a "Tivoli megoldások használata az informatika-szolgáltatás irányítás területén" témájú hároméves kutatási projekt első évét.

Közoktatás Edupress

Hidak Magyarországon - fotókiállítás a győri egyetemen

Elolvasom

A Magyar Tudomány Ünnepe eseménysorozat keretében Gyukics Péter fotóművész Hidak Magyarországon című fotókiállítása lesz a győri Széchenyi István Egyetem aulájában. A kiállítást november 5-én 14 órakor dr. Koren Csaba egyetemi tanár, rektorhelyettes és dr. Tóth Ernő hídmérnök, hídtörténész (Gyukics Péter: Hidak Magyarországon című fotóalbumának szövegírója) nyitják meg.

Közoktatás Edupress

Konferencia a magyarországi könyvtárak helyzetéről

Elolvasom

Milyenek lesznek a könyvtárak az "Új Magyarországon"? Hogy alakul a magyar könyvtárügy 2008-2013 között? Miben segíthet az internet kulturális javaink megőrzésében? November 15-16-án a I. Masters of Library Science Conference című rendezvényen könyvtáros szakemberek vitatják meg a kérdéseket, és igyekeznek kiutat találni a felmerülő problémákra. A konferencia helyszíne az ELTE Bölcsészettudományi Kara.

Közoktatás Edupress

Kevés intézmény indít mesterképzést februárban

Elolvasom

Valamivel több mint két hétig lehet még jelentkezni a korábban keresztfélévesként meghirdetett, idéntől februárban induló képzésekként számon tartott szakokra. Az egyetemek és főiskolák a korábbi éveknél lényegesen nagyobb választást kínálnak a felvételizőknek, mesterképzésben azonban elsősorban a műszaki tudományterületen bő a választék. A társadalomtudományi és bölcsészettudományi területen mindössze két MA képzés indul, egy főiskolán.

Közoktatás Edupress

Állásbörze a Debreceni Egyetemen

Elolvasom

A XII. Humarket - Universitas Állásbörzét rendezi meg a Debreceni Egyetem november 7-én. A mostani egyedülálló rendezvény fő célja, hogy a keresztfélévben végzett hallgatóknak és a nyáron végzett friss diplomásoknak segítsen állást találni.

Közoktatás Edupress

Neumann nap az ELTE-n

Elolvasom

Az ELTE Informatikai Kar november 15-én ötödik alkalommal rendezi meg a Neumann napot. A rendezvény jubileumi programján megemlékeznek a 35 éve indult programozó matematikus képzésről, áttekintik és értékelik a képzés helyzetét, bemutatják a tervezett jövőt.

Közoktatás Edupress

ZSKF diákcentrum nyílik a felújított Kossuth Klubban

Elolvasom

A napokban írt alá együttműködési szerződést a Kossuth Klub és a Zsigmond Király Főiskola (ZSKF). Az ismeretterjesztő előadásairól, szabadegyetemeiről ismert klub patinás épülete immár modern technikai eszközökkel felszerelt előadóteremmel, digitális stúdióval és diákcentrummal várja a fiatalokat. A belváros szívében működő intézményben gyermekprogramok, jazz koncertek is helyet kapnak.

Közoktatás Edupress

Nem kapta meg az SZTE az egészségügyi integráció költségvetési támogatását

Elolvasom

A Szegedi Tudományegyetem azzal a feltétellel támogatta Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Kórházának, valamint Szakorvosi Ellátásának és Háziorvosi Szolgálatának integrációját az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjával, ha az egészségügyi kormányzat biztosítja az előzetes tárgyalások szerinti 300 millió forintot. A szerződést aláírták, támogatást azonban még nem kapott az intézmény.

Közoktatás Edupress

Virtuális kurzusok a BMF-en

Elolvasom

A Budapesti Műszaki Főiskola Tanárképző és Mérnökpedagógiai Központja (BMF TMPK) több virtuális kurzust fejlesztett ki a szeptemberben indult mérnöktanár mesterképzés támogatására.

1
722 723 724 725 726
745