Felnőttképzés Eduline

Gasztrotagozat indul a Werkakadémián

Elolvasom

A három éve alapított Werk Akadémia 2010 októberétől elindítja gasztrotagozatát: a csaknem százórás képzésen a résztvevők alapvető tájékozottságot nyernek a hazai és a nemzetközi gasztronómia - táplálkozáskultúra - legújabb törekvéseiről.

Felnőttképzés Eduline

"A kapzsiság jó dolog"

Elolvasom

Legalábbis ezt mondta annak idején Gordon Gekko, a New York-i tőzsde nagymenő, de gátlástalan és csaló brókere a Tőzsdecápák című filmben. Oliver Stone rendező és producer 1987-ben készült mozija azóta is a Wall Street rajongóinak kultuszfilmje, és minden bizonnyal az lesz a hamarosan bemutatandó második rész is. Ami pedig a szállóigévé lett mondatot illeti, hiába vezették vissza a pénzügyi válságot részben éppen a tőzsdén kereskedők mohóságára, a kívülállók számára az értékpapírpiacok továbbra is a gyors meggazdagodás ígéretét hordozzák.

Felnőttképzés Eduline

Szakképzések: ki, mit és mennyiért tanulhat?

Elolvasom

Aki nem vágyik a felsőoktatásba, vagy egyszerűen csak nem adatik meg neki hogy ilyen formában továbbtanuljon, annak a boldoguláshoz szakmát kell tanulnia. Igen ám, de hol, mit és mennyiért? A szakképzés szót sokan használjuk, mégis keveset tudunk róla. Megkísérlünk egy kis rendet tenni ebben a bonyolult rendszerben.

Felnőttképzés Eduline

Borászképzés az alapoktól a doktori szintig

Elolvasom

A szakemberképzésnek kulcsszerepe van abban, hogy a magyar borok ismét tartósan a világ élvonalába tartozzanak - hangoztatta Tiffán Ede borász, a Budapesti Corvinus Egyetemen Borászati és Szőlészeti Intézete Tanácsadó Testületének alakuló ülését követően, amelynek elnökévé választották.

Felnőttképzés Edupress

A távoktatás népszerűtlen, az e-learninget pedig nem értik

Elolvasom

A nappali képzésbe jelentkezők száma az elmúlt 10 évben közel 15.000-rel nőtt, míg a távoktatásba jelentkezők aránya ugyanebben az időszakban a hetedére csökkent. Ezzel szemben a felsőoktatáson kívüli távképzés, különösen az e-learning forma iránti érdeklődés fokozatosan növekszik. A szakember szerint Nyugat-Európában a köznyelvben is élő és előszeretettel használt fogalom az e-tanulás, ezzel szemben nálunk csak kevesen tudják, mit is jelent valójában.

Felnőttképzés Eduline

Sejtették hogy lopott, mégis megkapta a doktoriját

Elolvasom

Plágiumot követett el egy jelölt a doktori értekezésében, ezért a Debreceni Egyetem Doktori és Habilitációs Tanácsa (EDHT) az illető doktori fokozatának visszavonásáról döntött - értesült a Független Hírügynökség. Az érintettet 2004-ben avatták doktorrá, és bár a lopás gyanúja már akkor felmerült, mégis megkapta a jelölt a doktori címet.

Felnőttképzés Eduline

MBA-képzések vásárát rendezik a jövő héten Budapesten

Elolvasom

Több mint 20 egyetem és képzési intézmény, köztük a budapesti KPMG-BME Akadémia is részt vesz a világ 23 városában megrendezésre kerülő rendezvénysorozaton, amelynek célja, hogy az intézmények MBA-programjaikra hallgatókat toborozzanak. A QS World MBA Tour következő „vására” Budapesten lesz – 500 érdeklődőt várnak március 17-én, a Corinthia Grand Hotel Royalba.

Felnőttképzés Edupress

MBA képzések börzéje Budapesten

Elolvasom

Az MBA-képzés iránt érdeklődők számára kínál tájékozódási lehetőséget a QS World MBA Tour, mely március 17-én, 18 órától tartja meg programjait Budapesten. A látogatók itt személyesen találkozhatnak a legnevesebb nemzetközi üzleti iskolák képviselőivel, illetve több mint 15 hazai és nemzetközi egyetem MBA programjáról kaphatnak részletes információkat.

Felsőoktatás Eduline

28 évesen banki elemző

Elolvasom

Nem volt száz százalék, hogy a Közgázra fog jelentkezni. A gimnázium utolsó éveiben már a történelmet és a magyart is nagyon komolyan vette és a felvételi jelentkezési lapján a jogot is bejelölte. Két master képzést is elvégzett, jelenleg a Raiffeisen Bank senior modellezője. Döme Botond 28 éves, és mindenkinek, aki hozzá hasonló pályára vágyik azt tanácsolja: nyitottnak kell lenni mindig, és minden új felé. Karácsonyt megelőző héten, a CEU-n beszélgettünk.

Egyéb Eduline

Az álláskeresők bizarr pillanatai

Elolvasom

Hogyan bírják az álláskeresők a sikertelen próbálkozásokkal járó stresszt? Melyek a legjellemzőbb reakciók az állásinterjún és miként változott a helyzet tavalyhoz képest? Munkaerő-közvetítő cégeket kérdezett meg a hvg.hu az általános tapasztalataikról és az emlékezetes, vidám pillanatokról.