Közoktatás Eduline

Teszteld a tudásodat a HVG-vel: február 3-án indul a verseny

Elolvasom

Február 3. és március 31. között ismét bebizonyíthatod, hogy te vagy a legtájékozottabb HVG-olvasó: mindössze annyit kell tenned, hogy regisztrálsz a hvgkviz.eduline.hu oldalon, majd minden héten válaszolsz a legfrissebb HVG-szám tartalmával és a HVG Kiadóval kapcsolatos kérdésekre. Érdemes játszani, a leggyorsabb és legtájékozottabb versenyzőkre ugyanis értékes nyeremények várnak.

Felsőoktatás Eduline

Megtalálták az év legjobb szakdolgozatait

Elolvasom

A Budapesti Gazdasági Főiskola volt hallgatójának diplomamunkája nyerte "Az év pr-dolgozata 2010" címet: a beérkezett tizennégy pályaműből az első körben egy tizenhat főből álló zsűri választotta ki a szakmailag legértékesebb munkákat, majd egy második zsűri állította fel a döntősök közötti sorrendet.

Közoktatás Eduline

Ahol szúrt sebeket sminkelnek

Elolvasom

Április végén rendezik meg az Országos Elsősegély Verseny döntőjét Csillebércen, ahol a résztvevőknek sminkelt szúrt sebekkel, leégett bőrrel, törött végtagokkal és amatőrök által eljátszott sokkos állapotban lévő sérültekkel kell majd megküzdeniük.

Közoktatás Eduline

EU-s vita-csatára várnak középiskolásokat

Elolvasom

Magyarország 2011-es európai uniós elnökségére való felkészülés jegyében háromnapos vitaversenyeket rendeznek diákoknak Debrecenben és Kecskeméten. Érdemes jelentkezni, mert az értékes nyeremények és izgalmas programok mellett a szervezők a versenyzőknek szállást, ellátást és utazási költségtérítést is biztosítanak.

Felsőoktatás Eduline

Mit kezdjek a gazdasági diplomámmal?

Elolvasom

A nagyobb, külföldi tulajdonú, Közép-Magyarországon elhelyezkedő, és exportra termelő cégek szívják fel a legtöbb pályakezdő közgazdászt és pénzügyest. A kisebb cégek sokat akarnak alkalmazottaiktól, és jobban félnek a friss diplomásoktól, - akik viszont a Big4-ról álmodoznak, fizetési igényeik pedig sokszor jóval túllépik a reális határt. Munkaerő-piaci körkép a gazdasági végzettségűek szemével.

Közoktatás Eduline

Több száz iskola versenyben a HVG Kvízjátékán

Elolvasom

Miért különleges az equadori béka? Ezzel a kérdéssel indult el a HVG középiskolásoknak szóló kvízjátékjátéka múlt héten és ez az a kérdés amire már valószínűleg több ezer diák vágja rá a választ az ország minden területéről.

Érettségi-felvételi Eduline

Az egész életedet befolyásolja, hogy milyen a középiskolád

Elolvasom

Lényegében már a középiskola megválasztásával eldől, hogy a diákból diplomás lehet-e, vagyis a szülők társadalmi pozíciójától legalább annyira függ a gyerek jövendő státusa, mint a képességeitől – állapítható meg abból a felmérésből, amelyet szociológushallgatók készítettek érettségi előtt álló budapesti diákok körében.

Közoktatás Eduline

Középiskolások versenyeztek Az ember tragédiájával

Elolvasom

Egy napra a diákok vették birtokukba a szolnoki Szigligeti Színházat a teátrum által útjára indított kezdeményezés, az Ádámok és Évák Ünnepe alkalmából. A város középiskolásaiból alakult csapatok a nagyszínpadon hétfőn késő éjszakába nyúló vetélkedőn Madách Imre klasszikus alkotását, Az ember tragédiáját elevenítették meg.

Felsőoktatás Eduline

Díjazott magyar egyetemisták az EU Fiatal Tudósok Versenyén

Elolvasom

Harmadik helyezést ért el újfajta óraszerkezetével Hunyadi Áron az Európai Unió által szervezett Fiatal Tudósok Versenyén. 38 ország fiatal kutatói versengtek összesen 87 projekttel a Párizsban szerdán véget ért rendezvényen - tudatta a szervező Európai Bizottság közleményében az MTI-vel.

Közoktatás Edupress

Lengyel csapat nyerte a GE ökoversenyét

Elolvasom

A Varsói Műszaki Egyetem csapata öngerjesztő kombinált hő- és áramfejlesztő rendszerével nyerte meg a GE Energy Ecomagination Challenge "Hogyan teheted zöldebbé az egyetemedet" versenyét. Az augusztus 13-i díjkiosztón második helyezett lett a francia és harmadik a brit csapat. A Magyarországot képviselő két egyetem, a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), valamint a Szent István Egyetem (SZIE) nem jutott be a döntőbe.

Közoktatás Edupress

Georgikon futam először Keszthelyen

Elolvasom

Először rendezték meg alternatív hajtású járművek versenyét a Pannon Egyetem Georgikon Karának szervezésében Keszthelyen, június 6-án. A helyi közlekedésű buszokat szeretnék elektromos meghajtásúakra cserélni a városban, innen jött az ötlet, hogy a környezettudatos közlekedés terjesztésére és az elektromos járművek bevezetéséhez kapcsolódva versenyt és bemutatót szervezzenek.

Közoktatás Eduline

Balaton Regatta evezősverseny

Elolvasom

A Pannon Egyetem legrangosabb rendezvénye a Balaton Regatta evezősverseny, mely tavaly ünnepelte 10. jubileumát. Idén május 22-én mérik össze erejüket a veszprémi és keszthelyi csapatok Balatonalmádiban a Hotel Nereus strandján.

Közoktatás Edupress

Talpra, magyar! pályázat a mozgás népszerűsítésére

Elolvasom

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) és az Önkormányzati Minisztérium Sport Szakállamtitkársága ismét meghirdeti közösen a Talpra, magyar! elnevezésű pályázatát. A versengésre cikkek, illetve riportok formájában várják a szervezők a fiatalok népszerűsítő anyagait, melyekkel a sport szerepére kell felhívniuk a figyelmet.

Közoktatás Edupress

Elsősegély-ismereti versenyt hirdettek általános- és középiskolásoknak

Elolvasom

Hatodik alkalommal rendezik meg az Országos Elsősegély-ismereti Versenyt általános- és középiskolásoknak. Felmérések szerint ugyanis a magyar felnőtt lakosság kevesebb, mint egy százaléka lenne képes segíteni bajbajutott embertársán, ha annak elsősegélyre lenne szüksége. A Magyar Mentőszolgálat, a Házipatika.com és a sanofi-aventis/Chinoin szeretné elérni, hogy a következő generáció esetében az elsősegély-ismeret az alapműveltség részét képezze. A 10 és 18 év közötti versenyzőkből álló háromfős csapatok február 9-ig küldhetik vissza az első internetes forduló megoldásait.

1 2 3 4 5 6 7