szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megvannak az Országos Középiskolai Filmszemle nyertesei, az első három helyezett és a különdíjasok pénzjutalomban is részesültek.

Utassy Jázmin, a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium diákja, A Valami című filmjével megnyerte a 2020-as Országos Középiskolai Filmszemlét. A testvérpár kapcsolatát bemutató filmet találta legjobbnak a 97 pályamű közül a zsűri, de díjaztak többek között iskolai zaklatásról szóló munkát és egy autista kisfiút bemutató rövidfilmet is - számolt be az eseményről az Index.

A második díjat Grüll Benjámin, a fővárosi Bornemisza Gimnázium diákja kapta az 1920-as évek Magyarországán végzett emberkísérletekről készült anyagáért, aminek címe a Szuperkatonák. Harmadik pedig a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumból érkező Nincs később! című film. Gergely Bálint műve lett, amely három érintett belső monológjára építve mutat be egy iskolai zaklatást.

Az Indavideó felületén lehetett a szemlére pályázni, a fesztivált pedig a budapesti Káldor Miklós Kollégiumban tartották február 21-23-án. Maximum 15 perc hosszú játék-, animációs vagy dokumentumfilmmel lehetett pályázni. Az első helyezett 150 ezer, a második 70 ezer, a harmadik pedig 30 ezer forint pénzjutalmat kapott.

A teljes cikket, valamint a további díjazott diákok filmjeit itt nézhetitek meg.

Taroltak az ELTE-s hallgatók a világversenyen: harmadik helyen végeztek

Minden eddiginél jobb eredményt értek el az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) joghallgatói a Párizsban megrendezett Nemzetközi Kereskedelmi Mediációs Versenyen. A tavalyi hatodik helyezés után, idén harmadik helyen végzett a csapat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!