szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Minden eddiginél jobb eredményt értek el az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) joghallgatói a Párizsban megrendezett Nemzetközi Kereskedelmi Mediációs Versenyen. A tavalyi hatodik helyezés után, idén harmadik helyen végzett a csapat.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) hallgatói kilencedik éve vesznek részt a Nemzetközi Kereskedelmi Mediációs Versenyen. Az egyetem már az elmúlt években is szép eredményeket ért el: 2017-ben 12., tavaly pedig 6. helyen végeztek. Idén minden eddigi eredményüket felülmúlták, és a dobogó harmadik fokára sikerült feltornázni magukat.

A versenyt a párizsi székhelyű Nemzetközi Kereskedelmi Kamara (International Chamber of Commerce, ICC) idén 15. alkalommal rendezte meg az ICC Mediációs Hét keretein belül. Az esemény célja, hogy a nemzetközi hallgatóság alaposan megismerje a mediációban rejlő lehetőségeket, illetve nemzetközi tapasztalatokat gyűjtsön az alternatív vitarendezés témakörében.

Az egyhetes versenyen a korábbi évekhez hasonlóan több mint 500-an vettek részt. 66 egyetem csapata, több mint 150 mediációs ülés szimulációja során mérte össze a tudását. Az eseményen mediátorok és mediációs szakértők is voltak, így az ülésszimulációk mellett a versenyzők a világ legkiválóbb szakembereivel tudtak beszélgetni, eszmét cserélni. A versenyt az új-zélandi Aucklandi Egyetem csapata nyerte.

Top 10 egyetem: ezek a legnépszerűbb egyetemek a felvett hallgatók száma alapján

Többször írtunk már felsőoktatással kapcsolatos statisztikákról. Most hoztunk nektek egy videót, ami a top 10 felsőoktatási intézménybe felvett hallgatók számát mutatja 2001-től 2019-ig.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.