szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Többször írtunk már felsőoktatással kapcsolatos statisztikákról. Most hoztunk nektek egy videót, ami a top 10 felsőoktatási intézménybe felvett hallgatók számát mutatja 2001-től 2019-ig.

Nemrég megnéztük az arra vonatkozó statisztikákat, hogy mennyien felvételiztek egyetemre 2001 és 2019 között. Most arról láthattok adatokat a videóban, hogy hogyan változott a top 10 felsőoktatási intézménybe felvett hallgatók száma az elmúlt években.

A videóban ti is megnézhetitek a számotokra legfontosabb információkat és számokat, de nézzünk most néhány érdekes adatot az elmúltévekből.

2001-ben a top 5 egyetemben a Szent István Egyetem, az ELTE, a Pécsi Tudományegyetem, Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem volt benne, bár év közben megfigyelhetőek változások a Debreceni Egyetem a Budapesti Gazdasági Főiskolával cserélt helyet. 

A korábban vezető Szent István Egyetem egyre hátrébb került a top 10-es listában, 2005-re pedig már le is csúszott a top 10 listájáról. A Pécsi Tudományegyetem egészen 2007-ig vezette a listát, majd 2007-ben átcsúszott a 2. helyre és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem vette át a vezetést. 2005-ben a Corvinus bekerült a 6. helyre és egészen 2019-ig nagyjából tartotta a helyét a listában, a 6.7. és 8. helyen. 2009-ben a Pécsi Tudományegyetem már csak a 4. helyet foglalta el. Az ELTE 2019-ig vezeti a listát. Tavaly a Top 5-ben az ELTE, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, A BGE és a Pécsi Tudományegyetem került be.

Ő az új egyetemi szupersztár: 30 helyett 89 kredit egy félév alatt

Mindig voltak (és vannak) olyan egyetemi hallgatók, akik egy félévben az általában 30 ajánlott kreditnél jóval többet vettek fel, és végeztek is el. Egy diák most azonban nem néhány kredittel lőtte túl a teljesíthető minimumot: háromszorosát szerezte meg a teljesítendő krediteknek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!