szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Profik vagytok történelemből, nyelvészet vagy földrajzból? Három versenyt gyűjtöttünk össze, amelyekre a következő hetekben jelentkezhettek. Belekóstolhattok az online tartalomgyártásba vagy kijuthattok egy nemzetközi diákolimpiára.

Október 14-ig jelentkezhettek az ESTÖRI - Kreatív Történelmi Verseny negyedik évadjára, amely során a dualizmus korát, momentumait, egyéniségeit, szellemiségét és hétköznapjait kell mai eszközökkel, az online térben, például hírportálokon és közösségi oldalakon bemutatnotok - írja közleményében a versenyt szervező Esterházy Magyarország Alapítvány.

A hat hónapig tartó, többfordulós verseny végén a döntőbe jutottak személyes prezentációkban mérik össze magukat a kismartoni Esterházy-kastély Haydn termében. Tizedikes diákok jelentkezhetnek háromfős csapatokban, a történelem iránt érdeklődők mellett olyanok is, akik a média, a kommunikáció, az informatika, a művészettörténelem vagy a rajz iránt vonzódnak. Október 14-ig várják a csapatok és felkészítőtanáraik jelentkezését a www.estori.hu oldalon.

A Magyar Nyelvészeti Diákolimpia 2019/2020-as évada október 15-én kezdődik: ekkortól lesznek elérhetőek az első online forduló feladatai. Ezt még egy internetes, majd egy írásbeli és két szóbeli forduló követi majd, a legjobbak pedig a Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpiára is kijuthatnak. A versenyre minden középiskolás diák jelentkezhet. A részleteket itt találjátok.

Az angol nyelvű, földrajzi tanulmányi verseny (Hungarian Geographical Contest) első, online fordulóját október 18-tól november 6-ig tölthetitek majd ki. Ezt egy írásbeli forduló, majd a döntőben egy gyakorlati és egy szóbeli megmérettetés követi. A legjobbak a Nemzetközi Földrajzi Olimpián képviselhetik majd Magyarországot.

Minden magyarországi középiskolába járó diák (állampolgárságtól függetlenül) jelentkezhet, aki a jelentkezéskor 16-19 éves és 2020. június 30-áig nem tölti be a 20. életévét. A 16 évnél fiatalabbak is részt vehetnek a versenyen, de a nemzetközi versenyre nem utazhatnak ki. A versenyt a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajzi és Földtudományi Intézete (PTE TTK FFI) és a Modern Geográfus Alapítvány (MGA) hirdette meg a Magyar Földrajzi Társaság (MFT) támogatásával. A versenyről itt olvashattok részletesen.

Taroltak a magyar diákok a tudományos olimpiákon: ezekről a versenyekről hozták haza a legtöbb érmet

Hat arany-, hét ezüst- és tizenhat bronzérmet szereztek magyar diákok a 2019-es tudományos diákolimpiákon, biológiából, matematikából és informatikából voltak a legsikeresebbek - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.