szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Budapesten rendezik meg a Vitázik a világ ifjúsága (Jugend debattiert international) német nyelvű vitavetélkedő XIII. nemzetközi döntőjét csütörtökön. Magyarországot Fazekas Ella és Jakubovics Gergely képviselik.

A középiskolás tanulók aktuális témákban mélyednek el és közönség előtt fejtik ki a véleményüket német nyelven. A döntőt a Magyar Nemzeti Múzeumban rendezik - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Összesen 24 fiatal érkezett Budapestre a megmérettetésre, akik a saját országukban a legjobb vitázóknak bizonyultak. Azok a középiskolás diákok, akik a németet idegen nyelvként tanulják és szívesen folytatnak eszmecserét aktuális témákról, először a saját iskolájukban, majd az országos fordulókon vitázhattak. A nemzetközi döntőbe az országos döntők első és második helyezettjei jutottak be. A magyar versenyzők a döntőben tizenkét közép- és kelet-európai ország legjobb középiskolás vitázóival ismerkednek meg és mérik össze tudásukat.

A XIII. nemzetközi döntőben a legjobb négy tanuló vív szópárbajt a győzelemért. Az idei döntő vita központi kérdése: Korlátozzák-e személyre szabottan a repülőutak számát?

Középiskolások, figyelem! Ezekre a versenyekre jelentkezhettek a következő hetekben

Profik vagytok történelemből, nyelvészet vagy földrajzból? Három versenyt gyűjtöttünk össze, amelyekre a következő hetekben jelentkezhettek. Belekóstolhattok az online tartalomgyártásba vagy kijuthattok egy nemzetközi diákolimpiára.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.