szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már lehet jelentkezni a Magyar Nyelvészeti Diákolimpiára, amelynek győztesei képviselhetik majd Magyarországot a jövőre megrendezendő Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpián Ventspilsben, Lettországban - hangzott el a versenyt ismertető csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Oszkó Beatrix, az MTA Nyelvtudományi Intézetének tudományos munkatársa, felkészítő tanár a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a középiskolások jelentkezését a Magyar Nyelvészeti Diákolimpia jövő évi versenyére a diákolimpia honlapján várják.

Október 15-től indul a jövő évi verseny első fordulója, amelynek megoldásait október 30-ig lehet elküldeni. A középiskolások számára rendezett világverseny magyar fordulóit az idén már kilencedik alkalommal hirdetik meg.

Siker a nemzetközi nyelvészeti diákolimpián: bronzérmet és különdíjat is szereztek a magyar diákok

Bronzérmet, dicséretet és különdíjat is szereztek a magyar diákok a Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpián - közölte a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete.

A magyarországi megmérettetés első szakasza két internetes fordulóból áll. A diákolimpia honlapjára feltett feladatok megoldásához elsősorban jó logikai készség szükséges. A feladatok bárki számára elérhetők, a megoldásokat pedig ingyenes regisztrációt követően egy online űrlapon keresztül lehet eljuttatni a szervezőkhöz. A legjobb megoldásokat beküldő diákok közül a többfordulós országos döntőn választja ki egy szakértőkből álló zsűri a magyar válogatottat, akik számára többalkalmas felkészítést nyújtanak a szervezők a jövő évi Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpiára.

Prószéky Gábor, a Magyar Nyelvészeti Diákolimpia Bizottság elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a nemzetközi verseny célja, hogy izgalmas nyelvi problémákat mutasson fel tehetséges, jó logikai érzékű diákoknak. A feladatok anyanyelvtől függetlenül minden versenyző számára egyenlő esélyt adnak, megoldásukban pedig nagy szerepet kap a matematikai, informatikai gondolkodás.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!