Közoktatás Eduline

"Nekem az a rögeszmém, hogy a gyerek minden körülmények között gyerek marad"

Elolvasom

A játék, a mozgás, a gondolkodni tanítás a legfontosabb az iskolában, és ezeket bármilyen rendszerben, bármilyen felügyelet mellett el lehet érni, ha a tanító rendelkezik belső szabadsággal – mondta a hvg.hu-nak Winkler Márta, aki a 60-as évektől próbálta szétfeszíteni az akkori egyenoktatás kereteit, majd 1988-ban megalakította az első alternatív iskolát, a most 30 éves Kincskeresőt.

Felsőoktatás Eduline

Ennyi pénzért senki nem megy tanárnak

Elolvasom

A pedagógusi pályát választók számának drasztikus csökkenésén csak átfogó életpályamodell kidolgozásával lehet segíteni, ehhez azonban elengedhetetlen a kezdő fizetések emelése - mondta Cseh Sándor, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának dékánja pénteken egy debreceni konferencián.

Közoktatás Eduline

Ákos a konzervatív lázadó

Elolvasom

Mint az elmúlt hetekben már megszokhattátok, egy újabb érdekes karriert befutott személy portréját festjük fel egy interjú vásznára. Ákos volt már rockénekes, nagy sikert futott be a brit szinti-pop útjain járó együttesével a Bonanza Banzai-al, majd szólóban is az igényes zenét hirdette rajongótáborában, miközben színházi munkássága sem elhanyagolható. Mai globalizálódó, rohanó világunkban abban találta meg lázadását, hogy példás családapa és elkötelezett konzervatív gondolkodó. Elgondolkodtató.