Felsőoktatás Eduline

Hogyan puskáznak az egyetemisták? A legnépszerűbb módszerek

Elolvasom

Valószínűleg a Közép-floridai Egyetem vizsgaközpontja az a hely, ahol a puskázás elleni harc frontvonala húzódik. Rágógumit például tilos bevinni a vizsgára: a rágással ugyanis leplezhető, ha egy diák - anélkül, hogy mobilját a füléhez tartaná - bluetooth-os kapcsolaton keresztül telefonál a termen kívül lévő segítőjének. A diákok által használt 228 számítógépet besüllyesztették az asztalokba, úgyhogy ha valaki megpróbálja lefényképezni a képernyőt - például egy tollba rejtett kamerával -, hogy segítsen egy később tesztet író barátjának, könnyen lebukhat.

Felsőoktatás Edupress

Szuperszámítógépet kap három vidéki egyetem

Elolvasom

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében bővítheti számítógép-állományát három vidéki felsőoktatási intézmény: a debreceni, a pécsi és a szegedi egyetem. A Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIFI) HBONE+ programját a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség összesen 4,2 milliárd forinttal támogatja. A szuperszámítógépeket az egyetemek alap és alkalmazott kutatásokra egyaránt használják majd, melyek eredményeit szintén az intézmények hasznosíthatják, az NIIFI mindössze a menedzsmentet végzi - mondta Dr. Máray Tamás, az NIIFI műszaki és K+F igazgatóhelyettese. A gépeket leghamarabb szeptemberben vehetik át az egyetemek.

Felsőoktatás Eduline

Nem igaz, hogy a bölcsészek esélytelenek az álláspiacon

Elolvasom

Szintetizálás, gyors tanulási képesség és terhelhetőség. Leginkább ezekben a kompetenciákban erősek a bölcsészek, és téved, aki szerint ez kevés. Akibe a tudományon kívül szorult némi kreativitás is, és jó csapatjátékos, az könnyedén találhat munkát magának a versenyszférában is reklám, marketing, vagy HR területen. Ha ehhez még két nyelvet is beszél felsőfokon, akkor nyert ügye van. Munkapiaci körkép bölcsész-szemmel.

Felsőoktatás Eduline

Nehéz lesz bizonyítani, hogy a vérengzés valóban megtörtént volna

Elolvasom

"Százszázalékosan még akkor sem szabad arra következtetni, hogy megtörténik a bűntény, ha az illető vallomást tesz” – mondta kriminálpszichológus szakértőnk a nemrég letartóztatott S. Ábel ügye kapcsán. Éppen ezért szerinte a szakemberek számára annak bizonyítása lesz a legnehezebb, hogy a tervezett bűntény bekövetkezett volna.

Nyelvtanulás Eduline

Magyar diák egy texasi középiskolában

Elolvasom

Zátrok Bence 18 éves, és a 2009-2010 -es tanévet tölti most az Egyesült Államokban, a texasi Forth Worth-ben. Ő foglalja most össze a tapasztalatait a helyi iskoláról, fogadó családjáról, nyelvtanulásról és még sok egyéb dologról.

Közoktatás Eduline

Digitális szakadék a generációk között

Elolvasom

A gyerekek – az internet generáció fiataljai – egyre több és több időt töltenek a televízió, a számítógép vagy a játékkonzolok előtt ülve. Egyes felmérések szerint ez az idő átlagosan napi hat órát is kitesz.

Közoktatás Eduline

Videójátékot az iskolákba!

Elolvasom

A számítógépes játékokról eddig szinte csak rosszat hallhattunk. Szülők és gyermekpszichológusok tömege hívta fel a figyelmet az agresszív játékok negatív hatásaira. Ám létezik hasznos oldala is a videojátékoknak. Egy New York-i iskola most a matematika tanulásban hívja segítségül.

1 2