szerző:
Eduline

Egy londoni magániskola betiltotta a technikai kütyüket, nem csak az iskolában, hanem otthon sem használhatják ezeket a diákok.

©

Mindenfajta technológiai eszközt betiltott egy londoni magániskola – tehát az okostelefont, a számítógépet és még a televíziót is -, de nem csak az iskola épületén belül, hanem a diákok otthon, a szünetekben sem használhatják ezeket. Óriási tévedésben éltünk eddig: tiltani kellene a diákoknak a számítógép használatát

Az Acorn School, ahol az éves tandíj 11 ezer font (kb. 5 millió forint), arra kéri a szülőket, hogy 14 éves korukig ne engedje a gyerekeknek, hogy ilyen készülékeket használjanak. Mint az iskola vezetősége elmondta, a céljuk az, hogy aktív alkotókat neveljenek a diákokból a passzív felhasználók helyett.

„A cél, hogy teret adjunk a diákoknak a fejlődésre. Így ahelyett, hogy a technológia felhasználói lennének, és csak a tévé előtt ülnének, meg kell tanulniuk megalkotni a saját világukat. Csak így fejlődhet a kreativitásuk” – mondta az iskola igazgatója, Andrew Thorne a Telegraphnak.

Az iskola szabályzata szerint a diákoknak 12 éves korukig tilos tévét nézni, azután is csak dokumentumfilmet lehet, 16 éves korukig pedig egyáltalán nem internetezhetnek. Az iskolai feladatokhoz is csak 14 éves koruk után használhatják a számítógépet.

Ezeket is érdemes elolvasni

Még a kutatók is meglepődtek: sokan nem tudják megkülönböztetni a lábujjaikat

5 dolog, amit tuti te is rosszul tudtál

Feltalálók, akiket saját ötletük ölt meg

Te tudod, miért korog a gyomrunk? Most eláruljuk

PISA: ebből a szövegértési feladatsorból lettünk a legrosszabbak Európában