szerző:
Eduline

Egymillió brit diáknak ad egyetlen áramköri lapból álló oktató számítógépet a BBC. A kisméretű eszközökkel a programozás alapjaival szeretnék megismertetni a tanulókat – írta a hwsw.hu.

©

Ősszel jut el a diákokhoz a BBC kisméretű, egyetlen áramköri lapból álló, oktatási célokra szánt számítógépe. Minden hetedik évfolyamos - azaz nagyjából 11 éves – diák kap majd a programozásoktatás támogatására – írta a hwsw.hu.

Az eszköz fejlesztői szerint amellett, hogy az eszköz programozható gombjai, illetve szenzorai segítségével a hátoldalán lévő LED háló vezérelhető, a kütyü Bluetooth-on keresztül okostelefonokhoz vagy táblagépekhez is csatlakozható. A diákok egy asztali PC-ről, illetve mobileszközökről is használható, webes felületen írhatnak majd egyszerű kódot az Micro Bitre, amelyet aztán USB-n vagy vezeték nélkül is továbbíthatnak rá.

Az összetettebb projektekhez a kis számítógép I/O portjain keresztül olyan hasonló, de valamivel nagyobb teljesítményű eszközökhöz is csatlakoztatható, mint a népszerű Raspberry Pi vagy az Arduino mikrokontrollerek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!