szerző:
Eduline

Megtiltják az internet használatát, elveszik a laptopot, kikapcsolják a tévét - a legtöbb amerikai szülő így bünteti meg gyerekeit a rossz jegyek, a siralmas eredményeket tartalmazó bizonyítvány vagy éppen a rendetlenség miatt.

Az amerikai szülők ötvenhét százaléka bünteti tizenéves gyerekeit azzal, hogy megtiltja az internet és a számítógép használatát, de a tévét is gyakran használják fegyelmezési célokra: a felnőttek hatvan százaléka kikapcsolja a készüléket, ha gyerekei rossz fát tesznek a tűzre – írja a Yahoo.

A dél-kaliforniai egyetem Center for the Digital Future intézetének kutatása rámutatott: sokan aggódnak amiatt, hogy az internet, a telefon és televízió elveszi azt az időt, amit a tizenéves diákok a barátaikkal tölthetnének. A családtagok is egyre kevesebbszer találkoznak, a kutatók szerint ezért – részben – az internet a felelős. Az évtized első felében a szülők átlagosan huszonhat órát töltöttek együtt gyerekeikkel, ez 2010-re tizennyolc órára esett vissza.

„El kell érnünk, hogy a családok ne meggyengüljenek, hanem megerősödjenek a következő évtizedekben. Egyelőre ugyanis úgy tűnik, az online közösségek átveszik a valódi közösségek helyét” – mondta Michael Gilbert, a kutatás vezetője.

eduline