Közoktatás MTI

Nem vették fel az azonos nemű szülők gyerekét, most fizethet az iskola

Elolvasom

Jogerősen 350 ezer forint nem vagyoni kártérítés és kamatainak megtérítésére kötelezte a Fővárosi Törvényszék a Kispesti Waldorf Iskolát, amiért 2013-ban elutasította egy diák felvételét miután szülei közölték a leendő iskolával: a gyermeket két anyuka neveli - közölte a felperest képviselő Háttér Társaság az MTI-vel szerdán.

Közoktatás eduline/mti

Sok gyereket nem járatnak iskolába, az ombudsman lépett

Elolvasom

Az ombudsman egy sor jogalkotási kezdeményezéssel és ajánlással fordult az emberi erőforrások miniszteréhez, és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnökének mielőbbi intézkedését kérte. Sok külföldi állampolgárságú gyerek nem jár iskolába, ugyanis a bejelentésnél a hatóságok kénytelenek a szülők szavára hagyatkozni, igazolni semmit sem kell. Nagyon kiszolgáltatottak az illegálisan itt tartózkodók gyerekei.

Közoktatás Eduline

Véres titkot rejtenek a Disney-rajzfilmek: te ismered az eredeti történeteket?

Elolvasom

Történt már olyan veletek, hogy újranézve a gyerekkori kedvenc meséteket, elborzadtatok? Miért írtak bele olyasmit a Disney-féle Hófehérkébe, hogy a vadásznak el kell hoznia a főhős szívét a gonosz királynőnek? Ráadásul ez már az eredetihez képest egy visszafogottabb történet volt. A Disney-rajzfilmek eredeti változatai gyakran véresek, és inkább hasonlítanak egy jól sikerült thrillerre, mint gyerekmesékre.

1 2 3