szerző:
Eduline

Több magyar fiatal karrierje indult el, hatalmas nemzetközi sikereket értek el a Microsoft Imagine Cup Academy program támogatásával.

©

Januárban újra indul a Microsoft Imagine Cup Academy program, amely immár harmadik éve gyakorlati, a mindennapi munka során nélkülözhetetlen ismeretekkel segíti azokat a magyar fiatalokat, akik egy jó ötletet szeretnének megvalósítani a digitális világban.

A felkészítés hatékonyságára bizonyíték, hogy a magyarországi győztesek az elmúlt két évben díjazottként tértek haza a nemzetközi döntőből. Ráadásul a program résztvevői közül többen az ötletükből azóta működő, ígéretes jövő előtt álló vállalkozást indítottak el.

Ha van egy ötletetek, jelentkezzetek ti is december 6-ig a Microsoft Imagine Cup Academy weboldalán.

További érdekességek

Magyar politikusok diploma nélkül: egyetemi végzettség nem kell a karrierhez?

Milliárdosok iskolája: mit tanultak a világ leggazdagabb emberei?

Még az iskolát se fejezték be, mégis dúsgazdagok lettek

A valaha élt legokosabb emberek - magyar is van közöttük

Magyar sikernek számít a mozgásra és az egészséges életmódra ösztönző alkalmazás, a Tep, amely igazi sztár lett a globális döntőben. Az innováció kategória második díját és az AppCampus különdíját hozták el Seattle-ből, valamint az ezzel együtt járó tízezer dollárt és húszezer eurót. A szegedi főiskolás csapat azóta is hangsúlyozza, hogy a Microsoft Imagine Cup mennyi mindennel – többek között üzleti szemlélettel, technológiai támogatással, gyakorlattal, prezentációs felkészítéssel – járult hozzá ahhoz, hogy igazán sikeresek legyenek. A pénz ehhez képest „csak” másodlagos.

„A Microsoft Imagine Cup segítségével kapcsolhattunk magasabb fokozatba. A hat hónap kemény munka, a felkészítő programok, a döntőben szerzett kapcsolatok és erős sajtóvisszhang nélkül nem jutottunk volna el a célunkig” – mondta a sikert sikerre halmozó TEP vezére, Boros Ákos. A szegedi csapat a Triaction Tribe befektetésének segítségével folytatja a munkát, írt már róluk elismerően a Cnet és a TechCrunch is. Sikereik nyomán megszámlálhatatlan helyre hívják a csapat tagjait előadni.

A 2015-ös győztes, a Mistory fejlesztésére felfigyeltek a kereskedelmi és a turisztikai cégek is. A fiatalok már az első fizető ügyféllel dolgoznak együtt, pedig még egy év sem telt el azóta, hogy elvégezték a Microsoft Imagine Cup Academy kurzusait és diadalmaskodtak a helyi döntőben. Mindez persze nem csoda, hiszen eredeti ötlettel varázsolják új élménnyé a városnézést. Az alkalmazásukkal bármelyik városnéző túrát felfűzhetjük egy valós, vagy kitalált történetre, és ennek segítségével a városnézés olyan lehet, mint egy igazi kalandjáték. Közönségdíjat nyertek a Microsoft Imagine Cup világdöntőjében valamint találkozhattak és eszmét cserélhettek Jean-Philippe Courtois-val, a Microsoft International elnökével.