Pályakezdés Csik Veronika

Bruttó 700 ezer forintot is lehet keresni kezdő informatikusként, mégis kevesen jutnak el a diplomáig

Elolvasom

Évről évre sokan választják az informatikai képzéseket, a friss statisztikák szerint ugyanis már egy alapszakos diplomával is ezen a területen lehet a legjobban keresni. Hány hónap alatt találhattok állást, és milyenek a kezdő fizetések? Milyen árnyoldalai vannak az IT-képzéseknek? Leástunk a diplomáspálya-követési rendszer adatainak legmélyére.

Érettségi-felvételi Eduline

Macskákról szóló prezentációt is kell készíteniük a középszinten érettségizőknek informatikából

Elolvasom

Reggel 8-kor elkezdődött a középszintű informatikaérettségi. A diákoknak többek között a tűzgyújtás szabályaival kapcsolatos szövegszerkesztési feladatot, illetve macskákról szóló prezentációt is kell készíteniük a gyakorlati vizsgán. A mai informatika érettségi szakmai támogatását, köszönjük a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának.

Közoktatás Eduline

Informatika helyett jön a digitális kultúra óra - a diákok már ötödikben robotokat programozhatnak

Elolvasom

Digitális kultúra néven új tantárgy váltja az informatikát szeptembertől. A tárgy keretében az általános és középiskolások újfajta gondolkodásmódot tanulhatnak. A diákok már ötödikben robotokat programozhatnak és útvonalat tervezhetnek, a kilencedikesek pedig videókat és weblapot készítenek, logót terveznek és statisztikai adatokat elemeznek majd.

Felnőttképzés Eduline/MTI

Már lehet jelentkezni az ingyenes informatikai képzésekre

Elolvasom

A gazdaságvédelmi akciótervhez kapcsolódó újratervezés programban megnyílt a jelentkezési lehetőség az ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásra május 11-én, hétfőn - jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

1 2 3 4 5 6 7 8 9