Közoktatás Eduline

Nem tett vallomást a pécsi lövöldöző

Elolvasom

Nem tett vallomást a pécsi lövöldöző, akit csütörtökön próbáltak meg kihallgatni a Baranya megyei nyomozók Budapesten, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben - tudta meg az MTI az egyik csoporttársa megölésével és további három ember megsebesítésével gyanúsított fiatalember ügyvédjétől, Papp Gábortól.

Közoktatás Edupress

''A konfliktuskezelés könnyen válhat agresszívvá''

Elolvasom

Az egész oktatási rendszerben új alapokra kell helyezni a konfliktuskezelést, az individualista versengést fel kell váltania a kooperatív versenynek - mondta Jancsák Csaba ifjúságkutató a november 26-ai pécsi lövöldözésre reagálva az Edupressnek. A szociológus szerint a jelenlegi társadalomnak a legfőbb jellemzője, hogy az állampolgárok elveszítik biztonságérzetüket. A globalizáció következtében számítottunk rá, hogy az Egyesült Államok, Németország, Finnország után Magyarország is találkozik az iskolai vérengzés jelenségével, csak nem gondoltuk, hogy ilyen hamar - mondta.

Közoktatás Eduline

Second life a Pécsi Tudományegyetemen

Elolvasom

Érdekes kommunikációs megoldást választott a PTE az idei beiskolázási kampányra: online szerepjátékot fejlesztettek, hogy a jövendő diákjaik itt próbálhassák ki milyen az élet a pécsi campuson.

Közoktatás Edupress

Science Building: Hétmilliárdos beruházás kezdődik Pécsen

Elolvasom

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) természettudományi területre specializálódó kutatóközpontja, a Science Building alapkövét szeptember 1-jén tették le az egyetemen. A 2011-ig felépülő, hétmilliárd forintos támogatást élvező intézmény munkatársai, az egyetemi hallgatók, valamint a XXI. század tudósai a fenntartható emberi élet kutatását tűzik zászlajukra a biotudomány, a környezettudomány és az információtechnológia területén - a központ segítségével.

Közoktatás Eduline

A nagy egyetemek az új képzési rendszer nyertesei egy elemzés szerint

Elolvasom

Az öt nagy egyetem vonzotta az idén a felsőoktatásba jelentkezők harmadát, az adatok szerint tovább erősödött a klasszikus nagy intézmények dominanciája; a ranglista élén továbbra is az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) áll - olvasható a Országos Felsőoktatási Információs Központ honlapján közzétett friss elemzésben.

Felnőttképzés Edupress

A felnőttképzés történetéről Pécsett

Elolvasom

Harangzúgással kezdődött A felnőttképzés története Közép-Európában című szimpózium a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrásfejlesztési Karán (PTE FEEK), október másodikának reggelén. A megnyitót, melyen Koltai Dénes dékán mondott beszédet, a PTE FEEK által létrehozott egyetemi kertben tartották, ahol a konferencia kezdetének tiszteletére megszólaltatták a harangot is.

Közoktatás Edupress

Új adással jelentkezik az Universitas Televízió

Elolvasom

A szokásos nyári szünet után ismét friss anyagokat láthatnak a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Universitas Televíziójának nézői. Az egyetemi híradó adása szeptember 10-én indult, az ismétlést szeptember 14-én 15.30-tól, 17-én 19.30-tól, 21-én pedig 15.30-tól látható majd.

1 2 3 4 5 6