szerző:
Eduline

Képzések átvételéről, egyes szakok megszüntetéséről egyeztet nyár közepe óta a Pécsi Tudományegyetem és a bajai...

©

Képzések átvételéről, egyes szakok megszüntetéséről egyeztet nyár közepe óta a Pécsi Tudományegyetem és a bajai Eötvös József Főiskola - írja a Pécsi Újság

A lap szerint a pécsi felnőttképzési karhoz kerülhet a bajai főiskola andragógia, nemzetközi tanulmányok és informatikus-könyvtáros képzése. A pécsi közgazdaság-tudományi kar Bajára költöztetne néhány felsőoktatási szakképzést, cserébe viszont ott megszűnne a gazdálkodási és menedzsment alapszak. Mit tervez az erőforrás-minisztérium a felsőoktatási szakképzésekkel? Cikkünket itt olvashatjátok el.

Lengvárszky Attila, a pécsi egyetem oktatási igazgatója konkrétumokat nem árult el, de megerősítette, hogy a tárgyalások a két intézményben folyó párhuzamos képzések megszüntetésére irányulnak. "Az esetleges párhuzamosságok megszüntetésére és a szorosabb együttműködés kialakítására törekszünk. A cél, hogy ne kioltsuk, hanem erősítsük egymást. A nyár elején vettük fel a kapcsolatot a bajai főiskolával, s a pótfelvételik lezárulta után tovább folytatódott a párbeszéd, hiszen sok különböző érdeket kell figyelembe venni" - mondta az igazgató.