Érettségi-felvételi Eduline

Káosz a felvételin: kibabrált a jelentkezőkkel a megkésett törvénymódosítás

Elolvasom

Négy hónappal a jelentkezési határidő után módosított a mesterszakos felvételi szabályain az Emberi Erőforrások Minisztériuma – az új, átmeneti szabályok szerint 2016-ig azok is jelentkezhetnek MA- és MSc-szakra, akik koruk miatt nyelvvizsga nélkül kapták meg alapszakos diplomájukat. A könnyítésnek az érintettek örülnek, a késlekedés miatt azonban a legtöbben lemaradtak az idei felvételiről.

Érettségi-felvételi Eduline

Itt a lista: a tíz legnépszerűbb mesterszak a 2012-es felvételin

Elolvasom

Hétfő este hozta nyilvánosságra a 2012-es felvételi jelentkezési adatait az Oktatási Hivatal. Az első helyes jelentkezők száma alapján idén a legnépszerűbb mesterszak a vezetés és szervezés, a nemzetközi tanulmányok, valamint a kommunikáció és médiatudomány lett. A lista aligha lepte meg a felvételizőket, ezek a képzések évek óta több ezer BA- és BSc--diplomást vonzanak.

Felsőoktatás Eduline

Minden harmadik gazdasági főiskolás multicégnél dolgozna

Elolvasom

Tízből négy elsőéves hallgató külföldön is szeretne tanulni, minden második gólya a hároméves alapképzés után mesterszakra is jelentkezne, a diploma megszerzése után jelentős részük multicégnél dolgozna – derül ki a Budapesti Gazdasági Főiskola diplomás pályakövetési vizsgálatából.

Érettségi-felvételi Eduline

A legnépszerűbb alapszakok listája a 2011-es felvételin

Elolvasom

Több mint 13 ezren jelentkeztek 2011 legnépszerűbb alapszakjára: a gazdálkodás és menedzsment képzést a turizmus és vendéglátás, a pénzügy és számvitel, valamint a kereskedelem és marketing követi, vagyis a legtöbb hallgatót vonzó szakok listája idén sem változott jelentősen. A legfrissebb jelentkezési adatok.

Érettségi-felvételi Eduline

Itt a teljes lista: a legnépszerűbb mesterszakok a 2011-es felvételin

Elolvasom

Több mint hétezren jelentkeztek tanári mesterszakra, amelyet - az előző évekhez hasonlóan - idén is a vezetés és szervezés, a nemzetközi tanulmányok, a pénzügy, a kommunikáció és a marketing követ a legnépszerűbb mesterképzések listáján. Összesen 25 506-an döntöttek úgy, hogy főiskolai, BA- vagy BSc-diplomájuk megszerzése után továbbtanulnak.

1 2 3