szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Utánajártunk, hogy mely mesterszakok szerepeltek a tíz legkedveltebb között a keresztféléves felvételin és összehasonlítottuk a szeptemberben induló népszerű képzésekkel is.

Nemrég megnéztük, hogy mely alap - és osztatlan szakok voltak a legnépszerűbbek a tavalyi keresztféléves fevételin, most pedig megnéztük a legnépszerűbb mesterszakokat.

A mesterszakok között is van egy abszolút kedvenc, hiszen a tavalyi keresztféléves felvételin és a szeptemberben indult képzések között is első helyen szerepel a vezetés és szervezés. A keresztféléves felvételin 720-an jelentkeztek ide, ebből 457-en első helyen, és összesen 382 diákot vettek fel.A normál felvételi eljárásban 1550-en jelentkeztek erre a szakra, ebből első helyen 887-en, és 657 hallgatót vettek fel.

A tavalyi keresztféléves felvételi második legnépszerűbb mesterképzése gépészmérnöki, 479-en jelentkeztetek erre a szakra. A normál felvételin ez a szak a nyolcadik helyen végzett. Harmadik a sorban a mérnökinformatikus 399 felvételizővel, a szeptember induló képzéseknél ez a szak a tizenkilencedik helyen áll. Negyedik a marketing szak 331 jelentkezővel, ez a szak a normál felvételin a harmadik helyen áll. Ötödik a műszaki menedzser, ide 321-en szerettek volna bejutni, a szeptember induló képzéseknél pedig ez a szak a tizenegyedik helyen végzett.

Hatodik a listán a vállalkozásfejlesztés 318 jelentkezővel, a szeptemberben induló képzések között ez az ötödik. Hetedik a ranglistán a villamosmérnöki, ide 303-an jelentkeztek tavaly. A villamosmérnöki szak a normál felvételin a huszonegyedik helyen landolt. Nyolcadik a top listán a pénzügy, ahova 277-en jelentkeztek, ugyanez a szak pedig a normál felvételin a hatodik helyen áll. A kilencedik legnépszerűbb képzés az ellátásilánc-menedzsment 254 jelentkezővel, míg a normál felvételin ez a tizenhetedik. A tizedik a népszerű szakok között pedig a vegyészmérnöki 196 felvételizővel, a szeptemberben induló képzéseknél ez a szak a még a legjobb húszban sincs benne, ugyanis a negyvennegyedik helyen áll.

Szak Jelentkezők száma
vezetés és szervezés 720
gépészmérnöki 479
mérnökinformatikus 399
marketing 331
műszaki menedzser 321
vállalkozásfejlesztés 318
villamosmérnöki 303
pénzügy 277
ellátásilánc-menedzsment 254
vegyészmérnöki 196

Elstartolt az őszi szünet - ennyi napotok lesz pihenni

A mai nappal elkezdődött a 2020/2021-es tanév első hosszabb pihenője, az őszi szünet. Mutatjuk, mettől meddig van időtök a feltöltődésre, illetve azt is, mennyiben tér el az egyetemisták szünideje az általános- és középsuliktól - már ahol egyáltalán tartanak őszi szünetet.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!