szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megnéztük, hogy mely szakok jutottak a top tízbe a keresztféléves felvételin és összehasonlítottuk a szeptemberben induló népszerű képzésekkel is.

Egyértelműen a gazdálkodási és menedzsment szak a legnépszerűbb, hiszen a szeptemberben induló képzések közül is ide jelentkeztetek a legtöbben (8907-en) és a tavalyi keresztféléves felvételi eljárásban is erre a szakra szeretett volna bejutni a legtöbb jelentkező (567-en).

Most megnéztük, hogy melyik volt a tíz legnépszerűbb alap -vagy osztatlan szak a tavalyi keresztféléves felvételin, és hogy ezek a szakok szerepelnek-e a szeptemberben indult legkedveltebb képzések között.

A legnépszerűbb tehát mindkét felvételi eljárásban a gazdálkodási és menedzsment szak volt. A tavalyi keresztféléves felvételi második legnépszerűbb alapképzése az emberi erőforrások, ami normál felvételin a huszadik helyen végzett. A harmadik a listán a kereskedelem és marketing, mely második volt a szeptemberben induló képzések között. Negyedik a műszaki menedzser, mely a másik listán a huszonnegyedik.

Ötödik helyen a kommunikáció- és médiatudomány, ez a szak a normál felvételin a tizenegyedik helyen áll. Hatodik a pénzügy és számvitel, mely a másik lista kilencedik helyét foglalja el. Hetedik helyen végzett a turizmus-vendéglátás, a normál felvételi eljárásban ez a hatodik helyen landolt.

Nyolcadik a gyógypedagógia, ami a keresztféléves felvételin népszerűbb, hiszen a másik listán a tizennegyedik helyen áll. Kilencedik helyen áll a mérnökinformatikus, ami a normál felvételi eljárásban is nagyon népszerű, hiszen ott az ötödik helyen szerepel. A tizedik szak a listán az óvodapedagógus, ami a a szeptemberben induló képzések közül a tizenhetedik.

Szak

Jelentkezők száma

gazdálkodási és menedzsment 567
emberi erőforrások 248
kereskedelem és marketing 236
műszaki menedzser 144
kommunikáció- és médiatudomány 140
pénzügy és számvitel

110

turizmus-vendéglátás 102
gyógypedagógia 84
mérnökinformatikus 81
óvodapedagógus 79

Milyenek a pontszámítási szabályok a keresztféléves felvételin?

Hány pontot lehet összesen szerezni a keresztféléves felvételin? Mennyi a minimumponthatár, és milyenek a pontszámítási szabályok a felsőoktatási szakképzéseknél, illetve a mesterképzéseknél? Mutatjuk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!