szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A mai nappal elkezdődött a 2020/2021-es tanév első hosszabb pihenője, az őszi szünet. Mutatjuk, mettől meddig van időtök a feltöltődésre, illetve azt is, mennyiben tér el az egyetemisták szünideje az általános- és középsuliktól - már ahol egyáltalán tartanak őszi szünetet.

Eljött a nap, amit minden iskolás a nyári szünet utolsó napjától kezdve várt. Most egy darabig vége a visszaszámlásnak, mivel mától elstartolt az őszi szünet. A szünet utáni első tanítási nap 2020. november 2. (hétfő) lesz, így összesen - a mai nappal együtt - tíz napotok van kipihenni az elmúlt több mint másfél hónap fáradalmait. Mindeközben az iskolákban sor kerül a nagytakarításokra, ezért Kásler Miklós azt kéri az intézményektől, hogy tekintsenek úgy a szünetre, mintha rendkívüli szünet lenne - erről itt olvashattok bővebben.

Bár az egyetemeken nincs egységes őszi szünet, illetve vannak olyan intézmények is, ahol egyáltalán nem tartanak pihenőt, a legtöbb helyen itt is tíz nappal számolhatnak a tanulók. Arról, hogy pontosan mikor lesz az őszi szünet a budapesti egyetemeken, itt írtunk korábban. A nagyobb vidéki egyetemek dátumait pedig itt nézhetitek meg.

De akkor sem kell csüggednetek, ha nálatok nincs őszi szünet, hiszen a mostani hosszúhétvége alatt ti is feltöltődhettek egy kicsit. Mindemellet érdemes utánanéznetek, hogy mikor lesz esetleg dékáni szünet, nyílt nap, vagy éppen valamilyen konferencia miatt szünet, hiszen ezeken a napokon is tudtok pihenni.

A legjobb vidéki gimnáziumok listája: ők vezetik a 2021-es rangsort

A vidéki gimnáziumok közül a veszprémi Lovassy László Gimnázium, a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium vezeti a HVG 2020-as középiskolai rangsorát. Újságárusoknál a HVG kiadványa az ország száz legjobb gimnáziumáról.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!