szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megnéztük, mikor tartanak őszi szünetet a fővárosi egyetemeken. Mutatjuk néhány felsőoktatási intézmény időpontjait.

A Corvinuson, az ELTE-n, a Pázmányon, és a Metropolitanen is 2020. október 26-án (hétfőtől) 30-áig (péntekig) lesz az őszi szünet. Ezen kívül az ELTE levelezős és esti munkarendű hallgatói október 31-én (szombaton) is pihenhetnek, a Pázmányon pedig még november 2-án sem lesz oktatás, ugyanis arra a napra rektori szünetet rendeltek el.

Így tehát - sokak örömére - a legtöbb egyetemen tíz napos lesz az őszi szünet - a Pázmányon tizenegy -, mivel az október 23-a is péntekre fog esni. Éppen ezért, akkor sem kell csüggednetek, ha nálatok nincs őszi szünet, ugyanis az október 23-a mindenhol ünnepnap lesz - így egy hosszú hétvégével biztosan számolhattok. Mindemellet érdemes utánanéznetek, hogy mikor lesz esetleg nálatok dékáni szünet, nyílt nap, vagy éppen valamilyen konferencia miatt szünet, hiszen ezeken a napokon is tudtok egy kicsit pihenni.

Őszi szünet, érettségi és középiskolai felvételi - ezek a hónap legfontosabb dátumai

Elindult a második hónap a 2020/2021-es tanévből: jön az őszi érettségi, beindul a középiskolai felvételi és kötelező lesz a lázmérés. Összeszedtük a legfontosabb dátumokat, amikre ebben a hónapban figyelni kell.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!