Közoktatás Szabó Fruzsina

Mégis bevezethetik a 9 évfolyamos általános iskolát? Újabb javaslat született

Elolvasom

Leporolta a kilencosztályos általános iskola bevezetésnek ötletét a Magyar Nemzeti Bank (MNB), amely száznyolcvan pontos javaslatcsomagot dolgozott ki az ország versenyképességének javításáról, kedden át is adták a dokumentumot a Nemzeti Versenyképességi Tanácsnak. Több tanítót vennének fel az iskolákba és rugalmasabb tanterveket adnának a pedagógusok kezébe.

Közoktatás MTI

Egyre biztosabb a 9 évfolyamos általános iskola

Elolvasom

A kormány támogatni fogja a plusz egy év, azaz a kilenc évfolyamos általános iskola bevezetését, de pontosan be kell mutatni, hogy az az elvárt célokat hogyan szolgálja - közölte az oktatási államtitkár a köznevelési kerekasztal keddi ülése utáni sajtótájékoztatón Budapesten.

Közoktatás Eduline

Czunyiné: Hiába a milliárdos adósság, ha a tanárok fizetése nőtt

Elolvasom

Bár a legtöbb iskola a szülők segítségét kéri már abban is, hogy legyen wc-papír a diákoknak vagy tudjanak fénymásolni a tanárok, Czunyiné Bertalan Judit szerint a centralizált oktatásszervezés jó, átlátható, csak éppen még gyerekcipőben jár. Pedig a 60-as években pont ilyen rendszer szerint szervezték az iskolákat.

Közoktatás Eduline

Hatalmas káosz: a szakiskolába kerülők alapkészségei drámai mértékben fejletlenek

Elolvasom

Radó Péter kutató, egyetemi oktató szerint a kilencosztályos iskola ötlete csak alibifoci. Ráadásul fél a bevezetésétől is, mert „ha a jelenlegi kormány kezd el ilyen horderejű átszervezést menedzselni, abból hatalmas káosz lesz. Eddig kétévente lépett meg hasonló mértékű átalakításokat, és egyértelműen bebizonyosodott, hogy képtelen bármit jól levezényelni” - mondta a HVG-nek.

Közoktatás MTI

Már egyeztetnek a 9 évfolyamos általánosról

Elolvasom

A kilenc évfolyamos általános iskolai rendszer bevezetésének lehetőségeiről, valamint a köznevelési rendszert érintő egyéb kérdésekről egyeztetett Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár a Magyar Pedagógiai Társaság (MPT) képviselőivel.

Közoktatás Eduline

Pokorni: Álom a 9 évfolyamos általános iskola

Elolvasom

Pokorni Zoltán kritikus szavakkal illette a közoktatás átszervezését. Szerinte évtizedekbe telhet, hogy bevezessék a kilenc évfolyamos általános iskolát, mert a szakképzés átalakítása miatt csúszik a szervezés – írta a hvg.hu.

1 2