szerző:
Eduline

Pokorni Zoltán kritikus szavakkal illette a közoktatás átszervezését. Szerinte évtizedekbe telhet, hogy bevezessék a kilenc évfolyamos általános iskolát, mert a szakképzés átalakítása miatt csúszik a szervezés – írta a hvg.hu.

©

Kétség nem fér hozzá, hogy a magyar oktatás átáll a kilenc évfolyamos iskolára, erre azonban jó pár évig még biztosan nem kerül sor - mondta a keddi Magyar Nemzet szerint Pokorni Zoltán egy oktatási konferencián hétfőn.

A Fidesz oktatáspolitikusa szerint az általános iskolák ügyét a szakképzés átalakítása fogja most elodázni, pedig a kilenc osztály bevezetése fontosabb. A szakképzési törvény közelmúltbeli módosítása 3+2 éves szakgimnáziumok és 4+1 éves szakközépiskolák létrehozását irányozza elő. De Pokorni szavai szerint nincs olyan ország, amelynek elég pénze lenne egyszerre bővíteni a középfokú és az általános iskola évfolyamait – írta a hvg.hu.

Kilenc évfolyamos általános

Kiakadtak a tanárok a köznevelési államtitkár beszédén

Lépéskényszer van: a teljes oktatási rendszert át kell alakítani

Nem 9 osztályos általános iskolára, hanem kevesebb tananyagra volna szükség

"Nem ez a megoldás": az MSZOE is nekiment a kilencéves általános iskola ötletének

Mint a volt oktatási miniszter elmondta, a kilenc évfolyamra való átállás a pedagógusképzésben is változtatásokat igényel. Pokorni szerint egy-két évtizedbe is beletelhet, mire a változtatásokat átvezetik a rendszeren.

Még az oktatás tartalmi megújításával sem állnak sehogy az illetékesek - mutatott rá.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!